توانایی امیکرون در فرار از سیستم ایمنی خیلی کم است

توانایی امیکرون در فرار از سیستم ایمنی خیلی کم است

به گزارش گروه هوش مصنوعی پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی نشان داده اند که سویه اُمیکرون نسبت به سویه اصلی، توانایی کمتری در فرار کردن از سیستم ایمنی بدن دارد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از نیوزوایز، افرادی که به واسطه واکسیناسیون یا قرار گرفتن در معرض کروناویروس، در مقابل سویه اصلی آن مصونیت پیدا کرده اند، احیانا از نوعی محافظت در مقابل سویه اُمیکرون هم برخوردار می باشند. گروهی از پژوهشگران دانشگاه پزشکی "دانشگاه جانز هاپکینز"(JHH) با همکاری "موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی"(NIAID) و شرکت "ایمونواسکیپ"(ImmunoScape) باور دارند که دلیل این امر را میتوان بدین صورت تعریف کرد؛ جهش هایی که به پیدایش این سویه منجر شده اند، در قسمت هایی از ویروس که یک نوع پاسخ ایمنی سلولی را تحریک می کند، یافت نمی شوند.
با این حال، پژوهشگران اخطار می دهند که یافته های آنها فقط به یک نوع ایمنی حاصل از سلول مربوط می شود. این ایمنی، دفاع بدن در مقابل مهاجمانی است که پادتن های درحال گردش را شامل نمی شوند. همچنین، امکان دارد پاسخ ایمنی، با پادتن معروف به "ایمنی هومورال"(humoral immunity) ارتباط داشته باشد که وقتی اُمیکرون به عفونت های قابل توجه منجر می شود، از کار می افتد.
"اندرو رد"(Andrew Redd)، دانشیار پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز و پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: ما طی پژوهشی که در ژانویه سال ۲۰۲۱ انجام شد، دریافتیم در افرادی که پیش تر به سویه اصلی کووید-۱۹ مبتلا شده اند، اپی توپ های خاص ویروس، با سلول های ایمنی معروف به "سلول های تی کشنده"(killer T cells) تشخیص داده می شوند و این تشخیص، امکان حمله به واسطه سلول را ضد کووید-۱۹ فراهم می آورد. ما در آخرین پژوهش خود متوجه شدیم که این اپی توپ ها حدودا توسط جهش های موجود در سویه اُمیکرون، دست نخورده باقی مانده اند. بنابراین، پاسخ سلول تی کشنده به اُمیکرون باید حدودا به همان اندازه قوی باشد که در نوع ابتدایی کروناویروس بود.
گروه پژوهشی دیگری از آمریکا و آفریقای جنوبی هم نتایج بسیار مشابهی را در مورد افرادی نشان داده اند که پیش تر در مقابل سویه اصلی کروناویروس واکسینه شده یا به آن مبتلا شده اند.
سلول های تی کشنده به خاطر توانایی آنها در حذف کردن مهاجمان بیگانه مانند باکتری ها و ویروس ها از بدن، این طور نام گذاری شده اند. سلول های تی مورد استفاده در پژوهش اخیر، از نمونه های خون جمع آوری شده از ۳۰ بیمار در سال ۲۰۲۰ به دست آمده اند که از موارد خفیف تا متوسط کووید-۱۹ بهبود یافته بودند.
رد اظهار داشت: اهداکنندگان درحال نقاهت، شش آنتی ژن لکوسیت انسانی داشتند. این پروتئین های روی سطح سلول، سیستم ایمنی را تنظیم می کنند و بخشی از مشخصات ژنتیکی هر فرد به شمار می روند. این اهداکنندگان، نماینده بیشتر از ۷۳ درصد از جمعیت آمریکا هستند.
"آرون توبیان"(Aaron Tobian)، استاد صدمه شناسی دانشگاه جانز هاپکینز و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: این امر نشان داده است که بخش قابل توجهی از آمریکایی هایی که ضد سویه اصلی کروناویروس واکسینه شده اند یا در معرض آن قرار گرفته اند، امکان دارد سلول های T سیتوتوکسیک داشته باشند که می توانند پاسخ ایمنی را در مقابل اُمیکرون ایجاد کنند.
نمونه های خون مورد استفاده در این پژوهش، بین ۲۶ تا ۶۲ روز بعد از توقف نشانه های کووید-۱۹ از اهداکنندگان به دست آمد. این امر سبب شد تا پاسخ ایمنی اهداکنندگان به ویروس، کامل باشد و سلول های تی کشنده در مقابل آن تولید شوند. نمونه ها بعد از اندازه گیری پاسخ سلول های تی توسط پژوهشگران ذخیره شدند.
طی این ارزیابی، نمونه ها به شرکت ایمونواسکیپ فرستاده شدند تا مشخص شود که کدام سلول های تی نسبت به کروناویروس واکنش نشان می دهند. روش تشخیص سلول ایمنی این شرکت، به صورت ویژه نشان داد که کدام یک از پروتئین های ویروس، واکنش مستقیم را ایجاد می کنند. این داده ها، بینش ارزشمندی را در مورد خصوصیت های عملکردی سلول های تی عرضه می دهند.
نمونه های خون در بررسی های اصلی، با ۴۰۸ اپی توپ متفاوت کروناویروس ارزیابی شدند که از پروتئین خوشه ای روی سطح ویروس به دست آمده بودند. پژوهشگران دریافتند که سلول های تی به دست آمده از اهداکنندگان در دوران نقاهت، ۵۲ اپی توپ را از میان ۴۰۸ اپی توپ تشخیص می دهند.
به قول رد، پژوهشگران در این پروژه، ۵۲ اپی توپ را بررسی کردند که پیش تر در نمونه های خون شناسایی شده بودند تا تشخیص دهند که آیا آنها با فرار از جهش ها تغییر می یابند یا خیر. جهش ها، تغییرات ژنتیکی هستند که ویروس را قادر می سازند تا از صدمه پذیری در مقابل ایمنی حاصل از سلول دوری کنند.
رد اضافه کرد: ما تنها یک اپی توپ با شیوع کم از پروتئین خوشه ای اُمیکرون پیدا کردیم که نسبت به نسل قبلی خود در ویروس اصلی، تغییر جزئی داشت. به صورت کلی مشخص شده است که سویه اُمیکرون، بیشتر از ۵۰ تفاوت جهش یافته نسبت به سویه اصلی دارد اما به نظر می آید که ویروس، توانایی پیشگیری از شناسایی سلول تی را ایجاد نکرده است.
باآنکه به نظر می آید ایمنی قابل توجهی به واسطه سلول حفظ شده است اما رد و همکارانش می گویند که بررسی های بیشتری لازم است تا به صورت کامل تعریف شود که چرا افرادی که این محافظت را دارند، امکان دارد همچنان به خاطر اُمیکرون بیمار شوند.
این پژوهش، در مجله "mBio" به چاپ رسید.



1400/12/21
19:41:56
5.0 / 5
1010
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد