توسط كاوشگر جونو ثبت شد

نمای 3 بعدی بی نظیر از ابرهای سیاره مشتری

نمای 3 بعدی بی نظیر از ابرهای سیاره مشتری

گروه هوش مصنوعی: پیچ و تاب و فراز و فرود ابرهای مشتری با جزییات باورنکردنی در تصاویر سه بعدی خیره کننده کاوشگر جونو ناسا دیده می شوند.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، در نگاه اول به این عکس، ممکنست آن را با نمای نزدیکی از خامه های روی یک کیک کوچک خوشمزه اشتباه بگیرید. اما این پیچ و تاب ها در حقیقت ابرهای آسمان سیاره مشتری هستند که کاوشگر جونو ناسا از آنها تصویربرداری کرده است.
جرالد ایشستات(Gerald Eichstädt)، توسعه دهنده نرم افزار، این تصاویر کامپیوتری سه بُعدی خیره کننده از ابرهای مشتری را برمبنای داده های جونو ایجاد کرده و آنها را بتازگی در کنگره علمی سیاره اروپا ارائه کرده است.
دکتر ایشستات می گوید: ماموریت جونو به ما فرصتی می دهد تا سیاره مشتری را به روشی رصد نماییم که به طور معمول توسط تلسکوپ های زمینی غیرقابل دسترس است.
ما می توانیم در عرض چند دقیقه به خاصیت های ابری این سیاره از زوایای مختلف نگاه نماییم.
جونو کاوشگر فضایی ناسا است که از سال ۲۰۱۶ در مدار مشتری می چرخد.
در داخل این کاوشگر، دوربینی به نام "JunoCamera" قرار دارد که به طور مرتب تصاویر خیره کننده ای در نور مرئی از سیاره مشتری و قمرهایش ثبت می کند.
برمبنای انعکاس و پراکنده شدن خورشید توسط ابرهای مشتری، پژوهشگران توانسته اند ارتفاع ابرها را در تصاویر جونو مشخص کنند.


دکتر ایشستات توضیح می دهد که ابرهای اتمسفر فوقانی دارای بیشترین نور خورشید هستند. اما در اعماق جو، نور قبل از پراکنده شدن توسط ابرها جذب می شود. درک ارتفاع نسبی ابرها می تواند به دانشمندان کمک کند تا اطلاعات بیشتری در مورد عناصر تشکیل دهنده ابرها آشکار کنند.
دکتر ایشستات می گوید: باتوجه به مدل های نظری، انتظار می رود که این ابرها از گونه های شیمیایی مختلف آمونیاک، هیدروسولفید آمونیوم و یخ تشکیل شده باشند.
او افزود: هنگامی که داده های خودرا به لطف سایر اندازه گیری های همان ابرها کالیبره می نماییم، پیش بینی های نظری را آزمایش و اصلاح می نماییم و تصویر سه بعدی بهتری از ترکیبات شیمیایی خواهیم داشت.
کاوشگر جونو پس از یک سفر پنج ساله ۱.۸ میلیارد مایلی(۲.۸ میلیارد کیلومتری) از زمین در تاریخ چهارم ژوئیه ۲۰۱۶ به مشتری رسید.
این کاوشگر پس از انجام یک مانور موفقیت آمیز، وارد مدار طولانی قطبی شد و از فاصله ۳۱۰۰ مایلی(۵۰۰۰ کیلومتری) بر فراز ابرهای چرخان این سیاره به پرواز در آمد.
این کاوشگر هر دو هفته یک دفعه به فاصله ۲۶۰۰ مایلی(۴۲۰۰ کیلومتری) از ابرهای سیاره مشتری می رسد که فاصله بسیار نزدیکی است.
هیچ فضاپیمایی پیش از این تا این حد نزدیک به مشتری نبوده است.
جونو برای تکمیل ماموریت پرخطر خود از طوفان تشعشعاتی که توسط میدان مغناطیسی قدرتمند مشتری به وجود آمده بود جان سالم به در برد.
انتظار می رود که این فضاپیما تا سال ۲۰۲۵ به مطالعه ترکیب جو سیاره مشتری ادامه دهد. جونو مقرر می باشد به زودی در روز ۲۹ سپتامبر(هفتم مهر) گذری از کنار قمر اروپای سیاره مشتری داشته باشد. این قمر یخی که دانشمندان باور دارند اقیانوسی در زیر سطح یخی آن نهفته است ابعادی حدودا مشابه ابعاد قمر زمین دارد. این گذر نزدیک ترین گذر یک کاوشگر از کنار قمر اروپا در طول دو دهه اخیر خواهد بود و داده ها و تصاویر ارزشمندی برای دانشمندان ناسا فراهم خواهدنمود.

 


منبع:

1401/07/01
14:55:35
5.0 / 5
436
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد