دانشمندان تایید كردند

ژوئیه ۲۰۲۳ گرم ترین ماه تاریخ بود

ژوئیه ۲۰۲۳ گرم ترین ماه تاریخ بود

گروه هوش مصنوعی: به گزارش گروه هوش مصنوعی، دانشمندان رسما تأیید کرده اند که ژوئیه ۲۰۲۳، گرم ترین ماه تاریخ بوده که تابحال به ثبت رسیده است.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، کارشناسان برنامه «تغییرات آب وهوایی کوپرنیک»(Copernicus climate change) اتحادیه اروپا گفتند که ماه گذشته رکورد گرما را که چهار سال پیش ثبت شده بود، شکسته است.
میانگین دمای جهانی در ماه ژوئیه، ۱۶.۹۵ درجه سلسیوس بود که بالاترین میزان از زمان شروع رکوردها در سال ۱۹۴۰ و بسیار بالاتر از رکورد قبلی ۱۶.۶۳ درجه سلسیوس ثبت شده در ژوئیه ۲۰۱۹ است. این میزان دما به صورت نگران کننده ای گرم تر از میانگین جهانی ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ است و کارشناسان علت آنرا انتشار گازهای گلخانه ای می دانند.
این داده ها به دنبال گرم ترین ژوئن ثبت شده بریتانیا و رویدادهای آب وهوایی شدید مانند موج گرما در اروپا، آمریکای شمالی و آسیا و آتشسوزی های جنگلی در کانادا و یونان به دست آمده اند.
آمار برنامه کوپرنیک، میانگین دمای جهانی را برای این ماه نشان داده است که بسیار کمتر از یک دمای معمولی گرم به حساب می آید اما بعنوان یک رقم میانگین، به صورت غیرعادی بالا است.
خوانش دمای سرویس اتحادیه اروپا برپایه انواع پلت فرم ها و تجهیزات صورت می گیرد که از ایستگاه های هواشناسی گرفته تا بالون ها و ماهواره ها را در بر دارند.
«سامانتا برگس»(Samantha Burgess) معاون برنامه تغییر آب وهوای کوپرنیک اظهار داشت: ما اخیرا شاهد افزایش دمای هوای جهانی و دمای سطح اقیانوس های جهان با رکوردهای بی سابقه ای در ماه ژوئیه بوده ایم. این رکوردها، نتایج ناگواری را هم برای مردم و هم برای سیاره ای به همراه می آورند که در معرض رویدادهای شدیدتر آب وهوایی قرار دارد.
علت افزایش دمای جدید، انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیتهای انسانی ذکر شده است که گرما را در جو زمین به دام می اندازند. «کارلو بوونتمپو»(Carlo Buontempo) مدیر برنامه تغییرات آب وهوایی کوپرنیک اظهار داشت: دماهای رکوردشکن، بخشی از روند افزایش شدید دمای جهانی هستند. انتشار گازهای ناشی از فعالیت انسانی در نهایت عامل اصلی این افزایش دما به شمار می روند.
ماه گذشته با شکستن میانگین روزانه جهانی دمای هوای سطحی در چهار روز متوالی از سوم تا ششم ژوئیه شروع شد. ششم ژوئیه، گرم ترین روز ماه بود که در آن، میانگین دمای جهانی به ۱۷.۰۸ درجه سلسیوس رسید.
در هفته های اول و سوم ژوئیه، دما موقتاً از آستانه ۱.۵ درجه سلسیوس بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن که حد تعیین شده در «توافق نامه پاریس» است، فراتر رفت.
دمای بالاتر هوا یک نگرانی بزرگ برای دانشمندان است چونکه می تواند یخچال های طبیعی را ذوب کند و به افزایش سطح دریا و وقوع سیل های کشنده منجر شود. همچنین، افزایش دما می تواند آتشسوزی های جنگلی را بدتر کند، اکوسیستم ها را مختل سازد و تهدیدی ضد رشد محصولات کشاورزی باشد.
با این حال، داده های کوپرنیک نشان می دهند فقط دمای هوا نیست که در ماه ژوئیه رکورد زده است. پیش تر فاش شده بود که میانگین دمای اقیانوس های جهان در ۳۱ ژوئیه به بالاترین حد خود رسیده است.
میانگین دمای دریاها که از دهه ۱۹۷۰ به صورت پیوسته درحال افزایش بوده است، به ۲۰.۹۶ درجه سلسیوس رسید و رکورد ۲۰.۹۵ درجه سلسیوس را که در مارس ۲۰۱۶ ثبت شده بود، شکست.
هرچه اقیانوس ها گرم تر شوند، مهارت کمتری را در جذب دی اکسید کربن خواهند داشت که به تولید بیشتر گاز در جو منجر می شود.
دمای هوا معمولاً معیار اصلی است که هنگام در نظر گرفتن افزایش دما به آن توجه می شود اما دمای اقیانوس ها هم یک شاخص کلیدی به حساب می آید.




منبع:

1402/05/18
22:51:06
5.0 / 5
347
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد