تراشه بی سیم جدیدی برای انتقال با سرعت باورنکردنی ۶۴۰ گیگابیت بر ثانیه!

تراشه بی سیم جدیدی برای انتقال با سرعت باورنکردنی ۶۴۰ گیگابیت بر ثانیه!

به گزارش گروه هوش مصنوعی، یک تراشه بی سیم با معماری کم هزینه ۶۵ نانومتری می تواند اطلاعات را با سرعت ۶۴۰ گیگابیت بر ثانیه که حدود ۱۰۰ برابر سریع تر از فناوری ۵G است، انتقال دهد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا، پژوهشگران مؤسسه فناوری توکیو با همکاری مؤسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات(NICT) در ژاپن، یک تراشه بی سیم جدید با سرعت انتقال داده ۶۴۰ گیگابیتی بر ثانیه ساخته اند.
به نقل از آی ای، این تراشه را میتوان با استفاده از فرایند مکمل فلز-اکسید-نیمه رسانا(CMOS) ساخت که آنرا مقرون به صرفه و برای تولید در مقیاس انبوه مناسب می کند.
ما هم اکنون از باندهای فرکانس موج میلیمتری برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده برای خدمات اینترنت بی سیم سریع استفاده می نماییم که می تواند حجم زیادی از داده را هم پردازش کند.
نسل پنجم سرویسهای اینترنت تلفن همراه که معمولا با نام ۵G شناخته می شود، با فرکانس ۲۴ تا ۴۷ گیگاهرتز کار می کند و می تواند سرعت انتقال داده را تا ۱۰ گیگابیت در ثانیه عرضه نماید.
نسل بعدی این شبکه ارتباطی از باندهایی در محدوده فرکانسی ۱۱۰ تا ۱۷۰ گیگاهرتز استفاده خواهد نمود و تراشه های بی سیمی که بتوانند در این محدوده کار کنند احتیاج به توسعه دارند. با این وجود در این فرکانس ها، احتمال تضعیف و از دست رفتن دامنه سیگنال افزایش خواهد یافت.
ازاین رو تراشه باید طوری طراحی شود که اطمینان حاصل شود که سیگنال تولیدشده می تواند قدرت خویش را حفظ کند.
تراشه ۶۴۰ گیگابیتی بر ثانیه
پژوهشگران به رهبری کنیچی اوکادا، استاد دانشکده مهندسی در مؤسسه فناوری توکیو از معماری سیلیکونی ۶۵ نانومتری برای ساخت این تراشه با پهنای باند ۵۶ گیگاهرتز استفاده کردند.
این تراشه فرستنده/گیرنده از هر دو مدار یکپارچه ارسال کننده و دریافت کننده(IC) تشکیل شده است. ابعاد قطعه فرستنده تنها ۱.۸۷ میلی متر در ۳.۳۰ میلی متر است، در حالیکه ابعاد قطعه گیرنده ۱.۶۵ میلی متر در ۲.۶۰ میلی متر است.
این تراشه همینطور به طیف گسترده ای از تقویت کننده ها برای بهبود کیفیت سیگنال مجهز شده است. بعنوان مثال، تقویت کننده های کم نویز، قدرت سیگنال را می افزایند و نویز و اختلال را به حداقل می رسانند، در حالیکه تقویت کننده های توزیع شده خطی بودن سیگنال را بهبود می بخشند.
همینطور یک مبدل فرکانس تعبیه شده در تراشه اجازه می دهد تا فرکانس در محدوده مورد نظر قابل تنظیم باشد.
محققان برای ارزیابی قابلیت های این تراشه آنرا با یک آنتن خارجی جفت کردند و از قالب موج بَر (ساختاری که امواجی چون امواج الکترومغناطیسی یا امواج صوتی را هدایت و منتقل می کند) به جای قالب خطی انتقال برای انتقال سیگنال استفاده کردند.
عملکرد این تراشه چگونه بود؟
پژوهشگران با استفاده از این تراشه با موفقیت خطی بودن بالایی را برای ماژولاسیون چند سطحی نشان دادند. آنها با یک سیگنال ماژوله شده با ماژولاسیون دامنه چهارگانه(۳۲ QAM) به سرعت انتقال ۲۰۰ گیگابیت بر ثانیه دست پیدا کردند. قابل ذکر است که میزان خطای بیت کمتر از ۱۰ به توان منفی ۳ بود.
همینطور محققان با موفقیت به سرعت ۱۲۰ گیگابیت در ثانیه در مسافتی نزدیک به ۱۵ متر دست پیدا کردند.
آنها برای آزمایش این تراشه در پیکربندی چند ورودی و چند خروجی، آنرا به چهار فرستنده و چهار ماژول گیرنده متصل کردند، جایی که هر آنتن می تواند جریان داده خویش را مدیریت کند. در نتیجه هر آنتن به سرعت ۱۶۰ گیگابیت در ثانیه رسید و سرعت انتقال کلی ۶۴۰ گیگابیت بر ثانیه را عرضه کرد که تا ۱۰۰ برابر سریع تر از سیستم های ۵G حال حاضر موجود در بازار است.
اوکادا در اطلاعیه ای اظهار داشت: این تراشه نویدبخش نسل بعدی سیستم های بی سیم برای پشتیبانی از خودرو های خودران، پزشکی از راه دور و تجربیات پیشرفته حقیقت مجازی است.



1403/03/30
09:51:39
5.0 / 5
324
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد