ابداع یک کپسول رباتیک برای انجام آندوسکوپی در خانه!

ابداع یک کپسول رباتیک برای انجام آندوسکوپی در خانه!

گروه هوش مصنوعی: کپسول جدیدی به نام پیل بات(PillBot) به پزشکان این امکان را می دهد که معده را ازراه دور بوسیله یک برنامه تلفن هوشمند بررسی نمایند و پروسه آندوسکوپی را در خانه امکان پذیر می کند.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا، یک قرص رباتیک قابل بلع که ازطریق یک استارت آپ تولید شده است، با هدف پیشرفت در حوزه پزشکی ازراه دور به سمت آزمایشات بالینی رفته است.
این قرص رباتیک موسوم به PillBot که توسط استارت آپ اندیاتکس(Endiatx) تولید شده است، یک دستگاه دوربین مینی رباتیک قابل هضم با کنترل ازراه دور است که می تواند نیاز به اقدامات پزشکی تهاجمی را از بین ببرد.
هدف Pillbot این است که یک آندوسکوپ مجازی یا یک کره چشم متحرک در معده باشد.
این ربات به لطف رانشگرهای خود به اندازه یک پسته است که مانند یک پهپاد در دستگاه گوارش حرکت می کند.
شرکت اندیاتکس مستقر در کالیفرنیا می گوید این قرص رباتیک بیماران را قادر می سازد تا با آسایش در صورتیکه در خانه هستند با متخصصان فوق تخصص گوارش در سرتاسر جهان مشورت کنند.
توری اسمیت مدیر عامل اندیاتکس می گوید: ما هم اکنون درحال انجام آزمایشات بالینی فناوری کپسول رباتیک خود هستیم. ما آزمایشات اساسی را در یک موسسه پزشکی پیشرو ایالات متحده در اواخر امسال شروع خواهیم کرد.
پیشرفت پزشکی از راه دور
خیلی از موارد سرطان معده یعنی چیزی حدود ۱۱ هزار مورد در ایالات متحده و ۸۰۰ هزار مورد در سرتاسر جهان برای مداخله پزشکی مؤثر خیلی دیر تشخیص داده می شوند. این در حالیست که آندوسکوپی فوقانی سنتی(EGD) به سبب مشغول کردن بیش از اندازه کارکنان بهداشتی و کمبود امکانات بر روی همه آنها صورت نمی گیرد.
شرکت اندیاتکس از زمان تأسیس خود در سال ۲۰۱۹ برای تحقق مفهوم ربات های کوچک سازی شده که برای کاربردهای تشخیصی و درمانی در بدن انسان حرکت می کنند، تلاش نموده است.
حالا با محصول پیشگام خود به نام PillBot موفق به ابداع یک کپسول رباتیک قابل بلعیدن شده است. این قرص رباتیک مجهز به دوربین ها، حسگرها و فناوری ارتباط بی سیم است که پزشکان را قادر می سازد تا دستگاه گوارش را با دقت و تسلطی استثنایی بررسی نمایند.
بگفته سازندگان، این قرص رباتیک جان های بسیاری را نجات خواهد داد و در عین حال فشار بر کارکنان و امکانات مراقبت های بهداشتی را می کاهد و امکان غربالگری سرطان معده ازراه دور را برای افرادی که دسترسی محدودی به بیمارستان دارند، فراهم می آورد.
همین طور به متخصصان دستگاه گوارش امکان می دهد تا تعداد بیشتری از بیماران را بررسی نمایند.
اندیاتکس ادعا می کند که با PillBot، پزشکی ازراه دور بطور قابل توجهی پیشرفت خواهدنمود و همه دسترسی عادلانه به فناوری نجات زندگی خواهند داشت.
تشخیص ازراه دور نوآورانه
این نخستین قرص دوربین دار و موتوردار برای پزشکی ازراه دور در جهان به پزشکان این امکان را می دهد که به سرعت داخل معده را در طول یک جلسه پزشکی ازراه دور ببینند و جای آندوسکوپی فوقانی(EGD) را پر می کند.
PillBot که حدودا به اندازه یک قرص مولتی ویتامین است، به کمک موتورهای خود می تواند آزادانه در معده حرکت نماید. کاربر در صورتیکه بیدار است آنرا می بلعد و نیازی به اقدام دیگری جز غذا نخوردن و نوشیدن مقدار زیادی آب ندارد.
سپس پزشکی که از بیمار دور است، با بهره گیری از یک اپلیکیشن گوشی هوشمند، این قرص رباتیک را در معده بیمار کنترل می کند.
نمونه اولیه فعلی PillBot تنها با ابعاد ۱۳ میلی متر در ۳۰ میلی متر قابلیت های شایان توجهی را به نمایش می گذارد.
اسمیت می گوید: این قرص می تواند ویدئو های با وضوح بالا را با سرعت ۲.۳ مگاپیکسل در ثانیه انتقال دهد. ما برنامه هایی برای چهار برابر کردن این کیفیت داریم که به زودی محقق می گردد.
عاقبت PillBot بطور طبیعی در عرض شش تا ۲۴ ساعت خاموش می شود و از بدن خارج می شود. علاوه بر این، تیم توسعه دهنده آن درحال کار بر روی استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص اولیه است و بعد از آن پزشک یک دوره درمانی ایجاد خواهدنمود.
اسمیت آینده ای را متصور است که در آن PillBot که هم اکنون به کنترل دستی توسط پزشکان برای عملکردهای حرکتی و دوربین نیاز دارد، با راهنمایی هوش مصنوعی بطورکامل مستقل و خودکار می شود. این پیشرفت می تواند دامنه استفاده از آنرا گسترش دهد و با تشخیص و درمان سریع مشکلات گوارشی، جان افراد زیادی را نجات دهد.
این تیم توسعه این فناوری را جهت بررسی روده ها، سیستم عروقی، قلب، کبد، مغز و سایر قسمت های بدن در نظر دارد. در نهایت، آنها امیدوارند که این فناوری به بیمارستان ها اجازه دهد تا بر مراقبت های پزشکی و جراحی های فوری تر تمرکز کنند.
این شرکت می خواهد با انجام آزمایشات بالینی تا اوایل سال ۲۰۲۶ تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) را دریافت کند و آنرا بصورت تجاری در ایالات متحده عرضه نماید.




منبع:

1403/04/04
20:49:23
5.0 / 5
299
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد