تبدیل پسماند غذاهای دریایی به افزودنی که ماندگاری مواد غذایی را بیشتر می کند
گروه هوش مصنوعی: یافته های اخیر پژوهشگران نشان میدهد که پوسته سخت پوستان نظیر خرچنگ را می توان در افزایش ماندگاری مواد غذایی به کار برد. پژوهشگران دانشگاه مریلند مواد زائد غذاهای دریایی را به شکلی مهندسی کرده اند که آفت کش ها و علف کش های شیمیایی را از محصولات غذایی حذف کند و عمر مفید و ماندگاری آنها را افزایش دهد، کشفی که می تواند کاربردهای گسترده ای در حفظ محصولات کشاورزی داشته باشد.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا، این تکنولوژی جدید که از مشتقاتی از پوسته خرچنگ و میگو تولید شده است، برای تشکیل یک لایه نانوکریستال نازک میکروسکوپی بر روی محصولات طراحی شده است. این لایه نانویی، بقایای مواد شیمیایی را از بین می برد. نتایج این کار که با همکاری پژوهشگران دپارتمان های علوم و مهندسی مواد (MSE) و مواد غذایی و علوم تغذیه (NFSC) انجام شده، در مجله Matter انتشار یافته است.
کوین وانگ، استاد علوم تغذیه و غذایی اظهار داشت: «این کار چاره ای مناسب برای بهبود ایمنی مواد غذایی در رابطه با زندگی روزمره ما ارائه می دهد.»
باقیمانده ی آفت کش ها در میوه ها و سبزیجات با مشکلات شدید سلامتی، همچون افزایش ریسک مبتلاشدن به سرطان، اختلال کم توجهی بیش فعالی و بیماری آلزایمر مرتبط می باشد.
پاک کننده های معمولی خانگی، از محلول های سرکه و نوشابه گرفته تا جایگزین های پرهزینه تر مانند پراکسید هیدروژن و ازن، به شکل گسترده برای حذف آفت کش ها و علف کش ها استفاده می شوند، اما آنها یا بی اثر هستند یا به ظاهر و طعم محصول لطمه می رسانند. پروسه شستشو نیز ممکنست به سبب لطمه های کوچک مانند کبودی هایی که روی سطح میوه ها ایجاد می شود، عمر مفید را کوتاه می کند.
برای حل این مشکل، پژوهشگران نوع جدیدی از مواد متخلخل تولید شده از کیتوزان (که به وفور در ضایعات صدف ها وجود دارد) و مس که خاصیت ضدمیکروبی دارد، ساختند و یک لایه نازک روی توت فرنگی اسپری کردند.
پژوهشگران از یک اپلیکیشن گوشی هوشمند استفاده کردند که مصرف کنندگان می توانستند در خانه از آن جهت بررسی سطح باقیمانده مواد شیمیایی بهره گیرند که این ماده جدید در جذب آنها موثر بود. این پوشش همین طور ماندگاری میوه را افزایش داد و به آسانی شسته می شد.
به نقل از ستاد نانو، این فناوری فقط از مواد شیمیایی و ترکیباتی تشکیل شده است که عموماً به عنوان مواد ایمن (GRAS) شناخته می شوند.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب