محقق حوزه نجوم و اخترفیزیك اعلام كرد؛

زمان آغاز و پایان ماه گرفتگی فردا

زمان آغاز و پایان ماه گرفتگی فردا

به گزارش گروه هوش مصنوعی، محقق و فعال علمی-فرهنگی در حوزه نجوم و اخترفیزیک جزئیات دو پدیده ماه گرفتگی جزیی و همینطور ابرماه کامل را در آسمان ایران شرح داد.



امیرعباس شهدادی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به این که امشب و فردا شب (۲۷ و ۲۸ شهریور) شاهد رخداد دو پدیده نجومی خواهیم بود که عنوان های جذابی دارد اما شاید قرار نباشد، خیلی واضح شاهد این پدیده ها در آسمان ایران باشیم، اظهار داشت: یکی از این پدیده ها، طلوع «ابرماه کامل» است. در واقع وقتی ماه کامل باشد و از قضا در همین حالت، در نزدیک ترین فاصله به زمین قرار بگیرد ما به این پدیده ابرماه می گوئیم. چون مداری که ماه به دور زمین می چرخد، مدار دایره ای نیست و بیضی است و گاهی اوقات دورتر و گاهی اوقات نزدیک است و وقتی نزدیک باشد و ماه هم کامل باشد به آن ابرماه اطلاق می شود.
محقق و فعال علمی-فرهنگی در حوزه نجوم و اخترفیزیک اضافه کرد: برخلاف چیزی که در رسانه ها و فضای مجازی گفته می شود، قرار نیست ماه تصویرش چند برابر شود و یا پدیده خیلی نادری باشد، امکان دارد در سال ۳ یا ۴ ابرماه و یا حتی بیشتر از این تعداد داشته باشیم و قرار نیست تصویر ماه خیلی بزرگ تر شود. مثلا در ابرماهی که می توانیم امشب و فردا شب مشاهده نماییم، فقط حدود ۱/۳ دهم، شدت تابش نور ماه بیشتر خواهد بود و فقط منجمان حرفه ای می توانند این تفاوت را احساس کنند.
شهدادی با اشاره به اینکه به تمام مردم پیشنهاد می کنم امشب یا فردا شب، در تایم طلوع ماه در شهر و محل زندگی خودشان، یک ساعت منظره طلوع ماه را از هر جایی که هستند، تماشا کنند، اضافه کرد: چون که طلوع ماه در حالت ماه کامل با وجود ساختمان های بلند، درختان و بناهای تاریخی می توانند منظره جذابی پدید آورد.
وی در رابطه با زمان ماه کامل اظهار داشت: ماه کامل را چهارشنبه بامداد حوالی ساعت ۶ بامداد خواهیم داشت و در واقع امشب و فردا فاز ماه نزدیک به کامل است و فرصت بسیار خوبی است که طلوع ماه کامل و طلوع ابرماه را ببینیم. علاقه مندان به این پدیده نجومی می توانند، ساعت طلوع ابر ماه را به کمک سایت www.timeanddate.com پیدا کنند.
محقق و فعال علمی-فرهنگی در حوزه نجوم و اخترفیزیک بیان نمود: پدیده بعدی که صبح ۲۸ شهریور قبل از طلوع خورشید اتفاق رخ می دهد، «ماه گرفتگی جزئی» است. در ماه گرفتگی های جزئی، سایه بخشی از زمین روی ماه می افتد. البته این ماه گرفتگی در اصل پدیده دیدنی برای ساکنان اروپا، آمریکا و آفریقا خواهد بود و بخش کوچکی از غرب آسیا آنرا می توانند مشاهده کنند. در ایران منظره چندان دیدنی نخواهیم داشت.
شهدادی اظهار داشت: زمان ورود ماه به سایه زمین ساعت ۵: ۴۳ دقیقه صبح ۲۸ شهریور و اوج آن ۶: ۱۴ دقیقه صبح و پایان این ماه گرفتگی ساعت ۶: ۴۶ دقیقه صبح به وقت ایران خواهد بود.
این کارشناس حوزه نجوم اضافه کرد: با عنایت به طلوع خورشید در ساعتهای ۵: ۵۰ دقیقه در تهران، آسمان خیلی روشن است و هم فرصت کمیابی برای دیدن ماه گرفتگی است اما درصد گرفت بسیار پایین است. پیشنهاد من اینست که مردم یک ساعت زمان بگذارند و این رویداد را مشاهده کنند.
البته سال آینده در اواسط شهریور ۱۴۰۴ (سپتامبر ۲۰۲۵) ماه گرفتگی کاملی خواهیم داشت که می تواند پدیده بسیار جذابی باشد.


منبع:

1403/06/31
11:21:50
5.0 / 5
238
تگها: سایت , مجازی , محقق
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد