تولدت مبارک خالق مایکروسافت!
گروه هوش مصنوعی: امروز، زادروز بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت و برنامه نویس و کارآفرین بزرگ عرصه فناوری است که بی گمان بیشتر افراد او را می شناسند.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا، بیل گیتس زاده ۲۸ اکتبر سال ۱۹۵۵، در سیاتل، واشنگتن، ایالات متحده است. او یک برنامه نویس آمریکایی و کارآفرین است که شرکت مایکروسافت، بزرگترین شرکت نرم افزار کامپیوتر شخصی در جهان را تاسیس کرده است.
گیتس نخستین برنامه نرم افزاری خودرا در سن ۱۳ سالگی نوشت. در دبیرستان به تشکیل گروهی از برنامه نویسان کمک کرد تا سیستم حقوق و دستمزد مدرسه خودرا با کامپیوتر انجام بدهند و شرکت Traf-O-Data را تاسیس کردند که سامانه های تردد شمار را به دولت های محلی می فروخت. در سال ۱۹۷۵ گیتس که در آن زمان دانشجوی سال دوم دانشگاه هاروارد بود، به دوست خود پل جی آلن(Paul G. Allen) پیوست تا نرم افزاری برای نخستین میکروکامپیوترها یا ریزرایانه ها توسعه دهد. آنها کار خودرا با سازگار کردن زبان برنامه نویسی بیسیک(BASIC) که یک زبان برنامه نویسی محبوب در آن زمان بود و در کامپیوتر های بزرگ استفاده می شد، شروع کردند و از این زبان برنامه نویسی در ریزرایانه ها بهره بردند. با موفقیت این پروژه، گیتس در سال اول، دانشگاه هاروارد را ترک کرد و با آلن، شرکت مایکروسافت را تاسیس کرد.
وقتی مایکروسافت مجوز سیستم عاملی به نام MS-DOS را به شرکت International Business Machines Corporation که در آن زمان بزرگترین تامین کننده کامپیوتر در جهان بود، جهت استفاده در نخستین ریزرایانه اش، اعطا کرد، تسلط گیتس بر صنعت ریزرایانه ها به شدت افزوده شد.
بعد از عرضه این دستگاهها در سال ۱۹۸۱، IBM به سرعت استانداردهای فنی را برای صنعت کامپیوتر شخصی تعیین کرد و MS-DOS نیز سیستم عامل های رقیب را به بازار ارائه کرد. در صورتیکه استقلال مایکروسافت روابط با آی بی ام را تیره کرد، گیتس به طرز ماهرانه ای با شرکت بزرگتری کار کرد تا برای نرم افزارهای حیاتی بطور دائم به او وابسته شود. سازندگان کامپیوتر های شخصی سازگار با آی بی ام برای نرم افزار اصلی خود به مایکروسافت روی آوردند. در شروع دهه ۱۹۹۰ او به پادشاه نهایی صنعت کامپیوتر شخصی تبدیل شد.
گیتس، تا حد زیادی به سبب موفقیت مایکروسافت، به عنوان بزرگترین سهامدار انفرادی شرکت، ثروت هنگفتی به دست آورد. وی در سال ۱۹۸۶ به یک میلیاردر تبدیل شد و در عرض یک دهه دارایی خالص او به دهها میلیارد دلار رسید که طبق برخی تخمین ها او را به ثروتمندترین فرد جهان تبدیل کرد. گیتس در ابتدا ترجیح داد از انظار عمومی دور بماند و امور مدنی و بشردوستانه را بطور غیرمستقیم بوسیله یکی از سازمان هایش مدیریت کند. با وجود این، با افزایش قدرت و شهرت مایکروسافت، گیتس، به رغم بی میلی اش، به یک چهره عمومی تر تبدیل شد. رقبا، بخصوص در شرکت های رقیب در «سیلیکون ولی» او را فردی فعال، دوگانه و مصمم به سود بردن تقریباً از هر تراکنش الکترونیکی در جهان نشان می دادند. از طرف دیگر، حامیان او از هوش تجاری عجیب، انعطاف پذیری و اشتهای بی حد او برای یافتن راه های جدید برای مفیدتر کردن کامپیوتر ها و الکترونیک بوسیله نرم افزار تجلیل می کردند.
همه این خاصیت ها در واکنش زیرکانه گیتس به علاقه ناگهانی عمومی به اینترنت مشهود بود. با شروع سالهای ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶، گیتس به شدت مایکروسافت را بر توسعه راهکارهای نرم افزاری مصرف کنندگان و سازمان ها برای اینترنت متمرکز کرد و سیستم عامل Windows CE را برای شبکه سازی دستگاه های غیر کامپیوتری مانند تلویزیون های خانگی و دستیارهای دیجیتال شخصی، ایجاد کرد.
گیتس علاوه بر کارش در مایکروسافت، به خاطر کارهای خیریه اش نیز شهرت دارد. او به همراه همسرش ملیندا در سال ۱۹۹۴ بنیاد ویلیام اچ. را تاسیس کردند و در اواخر دهه ۱۹۹۰، این زوج همین طور بوسیله بنیاد کتابخانه گیتس که در سال ۱۹۹۹ به بنیاد یادگیری گیتس تغییر نام داد، بودجه کتابخانه های آمریکای شمالی را تامین کردند و بوسیله برنامه پژوهشگران هزاره گیتس برای کمک هزینه تحصیلی اقلیت، کمک جمع آوری کردند. در ژوئن ۲۰۰۶، وارن بافت(Warren Buffett) هدیه ای را به این بنیاد اهدا کرد که به سبب آن، دارایی های آن در ۲۰ سال آینده به ۶۰ میلیارد دلار می رسید. در شروع قرن بیست و یکم، این بنیاد همچنان بر سلامت جهانی و توسعه جهانی و همین طور اهداف توسعه جامعه و آموزش در ایالات متحده متمرکز بود. بعد از یک دوره گذار کوتاه، گیتس در ژوئن ۲۰۰۸ نظارت روزانه بر مایکروسافت را رها کرد و بااینکه او همچنان رییس هیات مدیره باقی ماند اما بدنبال زمان بیشتری برای فعالیت در بنیاد بیل و ملیندا گیتس بود. در فوریه ۲۰۱۴ او از ریاست استعفا داد اما تا سال ۲۰۲۰ به عنوان عضو هیات مدیره به کارش ادامه داد. در طول این مدت مدال آزادی ریاست جمهوری(۲۰۱۶) به او اعطا شد و مستندی در سال ۲۰۱۹ برای او ساخته شد و به نمایش در آمد. دو سال بعد گیتس و همسرش از هم جدا شدند.
چند حقیقت جالب در مورد بیل گیتس
حالا که در مورد زندگی این کارآفرین بزرگ و مسیری که پیموده اطلاعاتی به دست آورده ایم به چند نکته جالب در مورد او می پردازیم.
گیتس در ۱۳ سالگی یک بازی دوز کامپیوتری برنامه نویسی کرد که به کاربران اجازه می داد در صورتیکه کامپیوتر را به عنوان حریف انتخاب می کنند، به بازی بپردازند. خالق مایکروسافت در سال اول دانشگاه هاروارد را رها کرده تا به تاسیس شرکت نرم افزاری خود پردازد. او نقشی اساسی در انقلاب کامپیوتر های شخصی داشت. گیتس تا حالا چندین بار عنوان ثروتمندترین مرد جهان را از آن خود کرده است. ثروت او تا ۱۹۹۹ به ۱۰۱ میلیارد دلار رسید که البته به سبب کمک های مالی او به سازمان های مختلف این ثروت کاهش پیدا کرده است. او کوشش های زیادی برای بهبود بهداشت و آموزش در سرتاسر جهان کرده و نقش برجسته ی در مبارزه جهانی با مالاریا، فلج اطفال و کووید-۱۹ ایفا کرده است. گیتس مدافعی قوی برای آمادگی در مقابل همه گیری های جهانی است و در سال ۲۰۱۵ هشدار داد که جهان برای شیوع یک بیماری همه گیر آمادگی ندارد. فرزندان یکی ثروتمندان جهان قرار نیست ارث میلیاردی از پدر دریافت نمایند. گیتس سه فرزند دارد که به هر یک از آنها ۱۰ میلیون دلار خواهد رسید که بر طبق گزارشی از فوربس این تنها ۰.۰۱ درصد از دارایی بیل گیتس است و مابقی پول صرف امور خیریه خواهد شد. همین طور در سال ۲۰۱۲ همسر سابق گیتس در مصاحبه ای گفته است که فرزندانش اجازه استفاده از محصولات اپل را ندارند. بیل گیتس که بر طبق یک نظرسنجی بین المللی در سال ۲۰۱۹ رتبه اول محترم ترین مرد جهان از نظر مردم را دریافت کرده است امروز ۶۹ ساله می شود. باید دید که آیا موفقیت خارق العاده گیتس جایگاه ماندگاری را در لیست بزرگان آمریکایی برای او تضمین می نماید یا خیر. بنظر می رسد مورخان او را به عنوان یک شخصیت تجاری به همان اندازه که جان دی راکفلر(John D. Rockefeller) برای نفت مهم بود، برای کامپیوتر ها مهم می دانند. خود گیتس در کتاب پرفروش خود در سال ۱۹۹۵، آگاهی دقیقی از خطرات رفاه نشان داد، جایی که در آن موفقیت معلم بدی است. برای اینکه افراد باهوش را به این فکر می اندازد که هیچ گاه نمی بازند.
منبع: گروه هوش مصنوعی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب