سهم حدود ۱۴ درصدی زنان ایرانی در گزارش های محققان پر استناد

سهم حدود ۱۴ درصدی زنان ایرانی در گزارش های محققان پر استناد

گروه هوش مصنوعی: در گزارش های مختلف محققان پر استناد، 665 زن پژوهشگر، معادل 13.8 درصد از کل محققان پر استناد ایران حضور دارند.



به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از مهر، دکتر سید احمد فاضل زاده؛ رییس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز بزرگداشت مقام مادر و روز زن اظهار داشت: بانوان بخش مهمی از جامعه هستند که در پیشرفت جوامع انسانی نقش آفرینی می کنند. به فرموده مقام معظم رهبری، از دیدگاه اسلام هیچ نوع تفاوت بین زن و مرد در حرکت معنوی و تعالی انسانی و دستیابی به حیات طیبه وجود ندارد، ایشان در دیدار اخیر خود با اقشار مختلف بانوان فرمودند: «از منظر اسلام، زن و مرد با وجود تفاوت های جسمی، هر دو از توانایی ها و نوآوری های فکری و عملی و استعدادهای بی نهایت برخوردار می باشند که موجب می شود زن نیز همچون مرد بتواند و در مواردی واجب باشد که در حوزه ها و کارهای مختلف علمی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، بین المللی، فرهنگی و هنری نقش آفرینی کند».
رئیس موسسه ISC اظهار داشت: یکی از فاکتورهای مرجعیت علمی تعداد دانشمندان پراستناد هر کشور است. موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، به عنوان یک مؤسسه معتبر بین المللی وظیفه رصد و پایش علم و فناوری ایران، منطقه و کشورهای اسلامی را بر عهده دارد. در این راستا این مؤسسه هر ساله محققان پراستناد برتر را شناسایی و معرفی می کند.
وی اظهار داشت: بانوان پژوهشگر ایرانی در حوزه مرجعیت علمی در سطح ملی و بین المللی نیز جایگاه ویژه ای دارند. لیست محققان پراستناد در پایگاه های بین المللی استنادی وب آوساینس، اسکوپوس و آی اس سی هر ساله اعلام می شود. طبق آخرین گزارش موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، ۶۶۵ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد در بین ۴۸۱۸ پژوهشگر پراستناد ایرانی حضور دارند که ۱۳.۸۰ درصد از محققان پراستناد کشور را می سازند.
وی افزود: در جدول شماره یک تعداد محققان پراستناد یک درصد برتر، دو درصد برتر دوره کاری، دو درصد برتر یک ساله و محققان پراستناد پایگاه ISC: علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری و همین طور سهم بانوان نشان داده شده است. برمبنای جدول یک بانوان پژوهشگر پراستناد بیشترین سهم را از محققان یک درصد برتر به خود اختصاص داده اند.

جدول ۱. تعداد محققان پراستناد در هر یک از گزارش ها

درصد بانوان

تعداد بانوان

تعداد در سال

۱۴۰۳

b>دوره ارزیابی
منبع
گزارش
ردیف
۱۶.۶۸
۱۷۷
۱۰۶۱
۱۰ ساله
ESI
Clarivate
یک درصد برتر
۱
۷.۱۷
۷۳
۱۰۱۸
۲۷ سال
Elsevier_Stanford
دو درصد برتر دوره کاری
۲
۱۶.۱۲
۳۷۵
۲۳۲۶
۱ساله
Elsevier_Stanford
دو درصد برتر یک ساله
۳
۹.۶۸
۴۰
۴۱۳
۱۰ ساله
ISC
پژوهشگران پراستناد پایگاه ISC: علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری
۴
۱۳.۸۰
۶۶۵
۴۸۱۸
جمع کل
رئیس موسسه ISC اضافه کرد: جدول ۲، وضعیت کلی بانوان پژوهشگر ایرانی پراستناد در وابستگی های سازمانی کلان به نمایش می گذارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ۵۷.۲۹ درصد بیشترین سهم سازمانی از بانوان پژوهشگر ایرانی پراستناد را به خود مختص کرده است.
جدول۲. توزیع فراوانی بانوان پژوهشگر ایرانی پراستناد در وابستگی های سازمانی کلان
جمع بانوان پراستناد
سایر
دانشگاه آزاد اسلامی
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
گزارش
ردیف
تعداد
درصد
تعداد
درصد
تعداد
درصد
تعداد
درصد
تعداد

۱۷۷
۵.۰۸
۹
۲.۸۳
۵
۷۲.۸۸
۱۲۹
۱۹.۲۱
۳۴
یک درصد برتر
۱
۷۳
۴.۱۱
۳
۶.۸۵
۵
۵۲.۰۵
۳۸
۳۶.۹۹
۲۷
دو درصد برتر دوره کاری
۲
۳۷۵
۴
۱۵
۷.۴۷
۲۸
۵۶.۸۰
۲۱۳
۳۱.۷۳
۱۱۹
دو درصد برتر یک ساله
۳
۴۰
۲.۵۰
۱
۱۲.۵۰
۵
۲.۵۰
۱
۸۲.۵۰
۳۳
پژوهشگران پراستناد پایگاه ISC: علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری
۴
۶۶۵
۴.۲۱
۲۸
۶.۴۷
۴۳
۵۷.۲۹
۳۸۱
۲۳.۰۳
۲۱۳
جمع کل بانوان برمبنای وابستگی سازمانی کلان
فاضل زاده اظهار داشت: برمبنای آخرین گزارش مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، در لیست محققان یک درصد جهان که برمبنای پایگاه ESI می باشد، ۱۷۷ بانوی پژوهشگر ایرانی در ۱۵ حوزه ی موضوعی علوم کشاورزی، پزشکی بالینی، زیست شناسی و زیست شیمی، شیمی، داروشناسی و سم شناسی، علم اعصاب و روان، مهندسی، علم مواد، روانپزشکی/ روانشناسی، علوم کامپیوتر، زیست شناسی مولکولی و ژنتیک، علوم اجتماعی، کلیات، فیزیک، علوم گیاهی و جانوری، ایمنی شناسی و برخی در چند رشته امتیاز لازم را کسب کرده اند.
رئیس مؤسسه ISC در ادامه اظهار داشت: برمبنای «فهرست دانشگاه استنفورد» که توسط برخی از محققان دانشگاه استنفورد و مؤسسه الزیور با تحلیل داده های پایگاه اسکوپس انجام می گیرد، ۷۳ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد دو درصد برتر جهان (عملکرد دوران خدمت) در ۸ حوزه موضوعی پزشکی بالینی، شیمی، زیست پزشکی، فناوری های راهبردی (هوش مصنوعی، نانو و... )، زیست شناسی، فیزیک و نجوم، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهندسی و ۳۷۵ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد دو درصد برتر جهان (عملکرد یک ساله) در ۱۳ حوزه موضوعی پزشکی بالینی، زیست پزشکی، شیمی، مهندسی، کشاورزی، شیلات و جنگلداری، فناوری های راهبردی (هوش مصنوعی، نانو و... )، فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم زمین و محیط زیست، فیزیک و نجوم، بهداشت عمومی و خدمات بهداشتی، زیست شناسی، آمار و ریاضیات، ارتباطات و متن پژوهی امتیاز لازم را کسب کردهاند.
فاضل زاده افزود: مؤسسه ISC، با استفاده از داده های نمایه شده در پایگاه داده ISC، محققان ایرانی پراستناد علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری را شناسایی می کند. در آخرین لیست اعلامی این مؤسسه، پژوهشگران پراستناد در بازه زمانی ۱۰ساله (۱۴۰۱-۱۳۹۲) معرفی شدهاند. معیار انتخاب محققان در این لیست، تعداد استنادهای انجام شده به تولیدات علمی آنها است. ۴۰ نفر از بانوان پژوهشگر در ۱۴ حوزه موضوعی علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری شامل روان شناسی، جامعه شناسی و علوم سیاسی، زبان و زبان شناسی، کسب وکار، مدیریت و حسابداری، هنر و معماری، الهیات و معارف اسلامی، علوم تربیتی، فلسفه، سایر، علوم تاریخی، علوم اجتماعی، علوم جغرافیایی، علم اطلاعات و دانش شناسی، زبان و ادبیات امتیاز لازم را کسب کردند.
جهت اطلاع از گزارش بانوان پژوهشگر ایرانی پر استناد به تارنمای موسسه ISC (اینجا) مراجعه شود.


منبع:

1403/10/03
10:13:47
5.0 / 5
10
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد