حیرت ستاره شناسان از یك ستاره مرده رمزآلود

حیرت ستاره شناسان از یك ستاره مرده رمزآلود

ستاره شناسان با یك جرم عجیب كیهانی برخورد كرده اند كه تابحال بی سابقه بوده است و الان نمی دانند كه این شیء، یك ستاره نوترونی بسیار سنگین است یا یك سیاه چاله بسیار سبك.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، پروژه همکاری بین المللی "LIGO-Virgo" که مجموعه ای از آنتن ها در ایالات متحده و ایتالیا است، در تاریخ ۱۴ اوت ۲۰۱۹ امواج گرانشی عجیب و غریبی را شناسایی کرد.
مطالعات حاکی از آن بود که یک شیء با جرم ۲.۶ برابر خورشید ۷۸۰ میلیون سال پیش توسط یک سیاه چاله قورت داده شده است. این عجیب بود، برای اینکه تعداد بسیار کمی از اشیاء با آن جرم می توانند وجود داشته باشند.
مطابق مقاله ای که در این رابطه در مجله Astrophysical Journal Letters انتشار یافته است، دانشمندان مطمئن نیستند که این شیء آیا سنگین ترین ستاره نوترونی است که تابحال کشف شده یا سیاه چاله ای بسیار سبک است.
فیزیک دانان ادعا می کنند که ستاره های نوترونی –ستارگانی که نتیجه ابرنواختر ستارگان غول پیکر و در هم شکستن بر اثر گرانش خود هستند- می توانند تا ۲.۵ برابر خورشید جرم داشته باشند، اما این شیء از این حد فراتر رفته است.
جرم سبک ترین سیاه چاله ای که تابه حال اندازه گیری شده تقریباً پنج برابر خورشید است و محدوده بین ۲.۵ تا ۵ برابر جرم خورشید، "شکاف جرم"(mass gap) نامیده می شود. هیچ گاه مشخص نشده است که آیا اشیاء کیهانی با جرمی در محدوده شکاف جرم می توانند وجود داشته باشند یا خیر و این شیء تازه کشف شده که کمی از حداقل جرم شکاف جرمی بالاتر است، سبب حیرت و سردرگمی اخترشناسان شده است.
البته این تنها چیزی نیست که درباره این شیء، عجیب است. برخورد چنین جرم کوچکی با یک سیاه چاله بزرگ با جرم ۲۴ برابر خورشید جای تعجب دارد. این عجیب ترین و ناجورترین اتفاق جفتی است که تابحال دیده شده است. دانشمندان نمی دانند که چگونه چنین سیستم جفتی یا دوتایی حتی می تواند شکل بگیرد.
به گزارش نیویورک تایمز، یک شیء مشابه و گذرا در سال ۲۰۱۷ کشف شده بود. "گوردون بایم" از دانشگاه ایلینوی تصریح کرد که برخورد بین دو ستاره نوترونی منجر به یک ستاره نوترونی با جرم ۲.۷ برابر خورشید شد. با این وجود، این ستاره به سرعت در یک سیاه چاله فرو ریخت.




منبع:

1399/04/06
13:52:03
5.0 / 5
2465
تگها: دانشگاه
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد