كلید چاقی و لاغری در دست قارچ های روده!

كلید چاقی و لاغری در دست قارچ های روده!

گروه هوش مصنوعی: پژوهشگران آمریکایی و هلندی در بررسی جدیدی، نقش قارچ های روده را در افزایش وزن مورد ارزیابی قرار دادند.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از کانورسیشن، پژوهش جدیدی نشان میدهد موش هایی که نوع خاصی از قارچ ها در روده آنها ساکن هستند، بعد از خوردن غذاهای فرآوری شده، بیشتر از موش هایی که میکروبیوم روده آنها میزبان جوامع مختلف قارچی بود، اضافه وزن پیدا کردند.
پژوهشگران "دانشگاه آلاباما در برمینگهام"(UAB) در آمریکا و "دانشگاه وریج آمستردام"(VUA) در هلند، به بررسی این مساله پرداختند که آیا قارچ های میکروبیوم روده، واکنش متابولیکی میزبان خودرا نسبت به غذای فرآوری شده تغییر می دهند یا خیر. آنها برای این کار، موش هایی را که از نظر ژنتیکی یکسان اما میزبان قارچ های متفاوتی بودند، مورد بررسی قرار دادند. پژوهشگران، موش ها را با غذای استاندارد یا فرآوری شده تغذیه کردند و بعد از شش هفته، چربی بدن آنها و همین طور ژن ها و هورمون های در رابطه با متابولیسم را مورد بررسی قرار دادند.
پژوهشگران در این پروژه، رابطه میان قارچ های روده و غذاهای فرآوری شده را بطور خاص مورد بررسی قرار دادند برای اینکه این غذاها با افزایش وزن ناسالم در انسان مرتبط هستند. در این آزمایش، خوردن غذاهای فرآوری شده سبب شد که بیشتر موش ها چاق شوند اما مقدار وزن و نحوه تغییر متابولیسم، در موش های دارای میکروبیوم های گوناگون، متفاوت می باشد. پژوهشگران بعد از بررسی میکروبیوم هر موش، از یادگیری ماشینی استفاده کردند تا بفهمند که کدام یک از قارچ ها بیشترین تاثیر را در متابولیسم دارند.
پژوهشگران دریافتند موش هایی که میکروبیوم روده آنها مقدار بیشتری از قارچ موسوم به "Thermomyces" و مقدار کمتری از قارچ "ساکارومایسس"(Saccharomyces) را در بر دارد، ۱۵ درصد بیش از موش هایی که روده آنها حاوی قارچ های متفاوتی است، اضافه وزن پیدا می کنند.
میکروبیوم روده می تواند بر متابولیسم بدن موثر باشد. بیشتر افراد تصور می کنند که میکروبیوم روده فقط باکتری ها را در بر دارد اما قارچ ها اگرچه تعداد کمتری از آنها نسبت به باکتری ها وجود دارد، از اعضای حیاتی این اجتماع میکروبی به شمار می روند. میکروبیوم ها در افراد گوناگون، متفاوت هستند؛ بدین سبب قارچ هایی که در روده یک نفر زندگی می کنند، می توانند با قارچ های ساکن روده اشخاص دیگر متفاوت باشند. این موضوع، در مورد موش های این پژوهش نیز صدق می کرد.
دانشمندان هنوز اطلاعات کمی در مورد تاثیر قارچ های روده بر سلامت انسان دارند. این پژوهش، یکی از اولین پژوهش هایی است که نحوه تاثیر قارچ های روده بر متابولیسم بدن را نشان میدهد.
اگر قارچ های روده، متابولیسم بدن انسان را نیز مانند موش ها تغییر بدهند، پژوهشگران می توانند رژیم های غذایی متناسب با میکروبیوم های خاص را ارایه کنند. همین طور ممکنست که با این روش بتوان میکروبیوم قارچی فرد را برای کنترل وزن تنظیم کرد.
دانشمندان هنوز در حال بررسی قارچ هایی که ممکنست در روده ساکن شوند و قارچ هایی که فقط از روده عبور می کنند، هستند. بااینکه خیلی از تعاملات میان انسان و قارچ های روده آنها مفیدست اما ممکنست همیشه اینگونه نباشد. برای نمونه، ممکنست که قارچ ها در مبتلاشدن به سندروم روده تحریک پذیر نقش داشته باشند و خطر مبتلاشدن به سرطان پانکراس را نیز بالا برند.
وجود یا عدم وجود تعدادی از قارچ ها می تواند تاثیر مستقیمی بر سلامتی داشته باشد. تعامل قارچ ها با باکتری ها نیز بسیار مهم می باشد. این پژوهش، گام هایی اساسی را برای درک رابطه پیچیده میان جوامع باکتریایی و قارچی هنگام همکاری برای هضم غذای فرآوری شده برمی دارد.
این پژوهش، در مجله "Communications Biology" به چاپ رسید.




منبع:

1399/12/16
23:09:58
0.0 / 5
1332
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد