تحقیقات جدید نشان داد؛
فضانوردان با حضور طولانی مدت در فضا گرفتار مشكلات شناختی می شوند
به گزارش گروه هوش مصنوعی در شرایطی که برخی کشورها در حال برنامه ریزی برای حضور طولانی مدت فضانوردان در ماه و مریخ هستند، مطالعات نشان می دهد این کار باعث مشکلات شناختی جدی در انسان ها می شود.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از نیواطلس، بررسی هایی که در این حوزه صورت گرفته نشان داده است کاهش میزان جاذبه در فضا سبب می شود توانایی های شناختی افراد کمتر شود و حتی ایجاد جاذبه مصنوعی هم به حل این مشکل کمک چندانی نمی نماید.
تحقیقاتی که در این حوزه در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شده، حاکیست کاهش جاذبه ای که بدن انسان به آن عادت کرده، فشار زیادی به مغز وارد می نماید و توان ادراکی و شناختی آنرا کمتر می کند. هر چقدر مدت زمان حضور انسان ها در فضا بیشتر شود، تغییراتی که در مغز آنها ایجاد می شود عمیق تر و گسترده تر خواهد بود.
تحقیقی که در این حوزه بر روی فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین المللی به مدت چند ماه صورت گرفته، نشان دهنده تغییراتی در بخش های خاکستری و سفید مغز آنها بوده است. این تغییرات باعث می شود فضانوردان به تدریج محیط اطراف را تار و ناواضح ببینند و همینطور امکان راه رفتنشان را از دست بدهند.
با گذشت زمان این تأثیرات عمیق تر شده و شبکه عصبی مغز فضانوردان تغییر کرده و توانایی شناخت آنها و در نهایت رفتارشان تحت تاثیر قرار می گیرد.
در نبود نیروی جاذبه، بدن تمایل به حرکت به سمت بالا دارد و همین مساله به تورم صورت، حواس پرتی و کاهش سرعت واکنش و پاسخگویی هم منجر می شود. بدیهی است تا زمانی که چاره ای برای این مشکل یافت نشود، نمی توان به منظور زندگی طولانی مدت در فضا برنامه ریزی نمود.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب