نتایج یك بررسی نشان داد؛
حالت شبانه گوشی تأثیر منفی بر خواب را كم نمی كند
گروه هوش مصنوعی: نتایج یک بررسی علمی نشان میدهد فعال کردن حالت شبانه گوشی با هدف کاستن از اثرات مخرب نور آبی نمایشگر بر روند خواب افراد، در عمل چندان تأثیرگذار نیست.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از نیواطلس، در سالهای اخیر دانشمندان بارها هشدار داده اند نور آبی ساطع شده از نمایشگر وسایل الکترونیک مانند گوشیهای هوشمند سبب اختلال در الگوی خواب شبانه می شود. برای حل این مشکل بیشتر کامپیوتر ها، گوشیها و غیره به تنظیمات شبانه برای کاهش انتشار نور آبی نمایشگر مجهز شده اند. اما یک بررسی جدید حاکیست چنین کاری تأثیر چندانی بر کیفیت خواب شبانه نمی گذارد و تنها راه ارتقای کیفیت خواب در شب کنار گذاشتن کامل گوشی و نگاه نکردن به نمایشگر پیش از خوابیدن است.
دانشمندان چند دهه پیش کشف کردند که یک پروتئین حساس به نور به نام ملانوپسین توسط سلول های کوچک شبکیه در پشت چشم انسان ها تولید می شود. ملانوپسین در پاسخ به نور تولید می شود و به تنظیم ریتم شبانه روزی زندگی افراد کمک می نماید و به مغز اعلام می کند در صورت وجود نور در محیط اطراف بیدار و هوشیار باشد. این پروتئین نسبت به طیف نور آبی رنگ بسیار حساس است و پس نگاه کردن به نمایشگرهای ال ای دی گوشی پیش از خواب آنرا فعال کرده و سبب اختلال در روند خواب می شود.
تحقیقاتی که در آمریکا دراین زمینه انجام شده، حاکیست کاهش نور گوشی در حالت شبانه به حدی نیست که جلوی فعال شدن پروتئین مورد اشاره را بگیرد و مطالعه ای که بر روی ۱۶۷ جوان در یک بازه زمانی یک هفته ای صورت گرفته، نشان میدهد افراد باید پیش از خواب بطور کامل از استفاده از گوشی اجتناب کنند.
منبع: گروه هوش مصنوعی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب