ارسال محموله جدید به ایستگاه فضایی چین

ارسال محموله جدید به ایستگاه فضایی چین

گروه هوش مصنوعی: چین یک فضاپیمای باری جدید موسوم به ˮتیانژو-2ˮ را با محموله ای 6.64 تنی به سمت ایستگاه فضایی ˮتیان ههˮ راهی کرد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، ماژول ایستگاه فضایی جدید چین در شرف دریافت نخستین بازدید کننده رباتیک خود است.
فضاپیمای باری "تیانژو-۲"(Tianzhou-۲) با موشک "لانگ مارچ ۷"(Long March ۷) از مرکز پرتاب ماهواره "ونچانگ"(Wenchang) در جزیره "هاینان" چین به فضا پرتاب شد و مطابق انتظار، آرایه های خورشیدی خودرا مستقر کرد و طبق اعلام دفتر مهندسی فضایی سرنشین دار چین(CMS) از سلامتی خوبی برخوردارست.
مقامات CMS گفته اند که "تیانژو-۲" درحال حمل ۴.۶۹ تن بار تحت فشار و ۱.۹۵ تن سوخت است. اگر همه چیز طبق برنامه جلو برود، این محموله به سلامت به ماژول ۲۲.۵ تنی هسته ایستگاه فضایی برنامه ریزی شده چین موسوم به "تیان هه"(Tianhe) که در تاریخ ۲۸ آوریل به مدار نزدیک زمین پرتاب شد، تحویل داده خواهد شد.
این تحویل به آمادگی "تیان هه" برای پذیرش فضانوردان کمک می نماید و نخستین ماموریت سرنشین دار به سمت آن به زودی محقق خواهد شد. یک ماموریت سه نفره موسوم به "شنژو-۱۲"(Shenzhou-۱۲" مقرر است ماه آتی به سمت "تیان هه" روانه شود.
"تیان هه" به مفهوم "هارمونی آسمان ها" قطعه اصلی و مرکزی نخستین ایستگاه فضایی چین است که سازه ای دارای سه ماژول و مجموعا ۶۶ تن خواهد بود که این کشور می خواهد تا آخر سال ۲۰۲۲ مونتاژ آنرا به انتها برساند.
اتمام این ایستگاه فضایی در مجموع به ۱۱ پرتاب فضایی نیاز خواهد داشت.
پروژه ایستگاه فضایی چین حدود ۳۰ سال است که در دست اقدام است و چین طی دهه گذشته تجربه زیادی در زمینه مونتاژ مداری بدست آورده است. بعنوان مثال در سپتامبر ۲۰۱۱ یک نمونه اولیه از آزمایشگاه فضایی را به نام "تیانگونگ-۱"(Tiangong-۱) به فضا فرستاد که در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میزبان سه فضانورد بود. این فضانوردان در هر دو ماموریت حدود دو هفته را داخل این آزمایشگاه فضایی گذراندند.
چین سپس در سپتامبر ۲۰۱۶ "تیانگونگ-۲" را راه اندازی نمود و سه فضانورد را برای اقامت سه ماهه در ماه اکتبر به آن فرستاد. در آوریل ۲۰۱۷، فضاپیمای باری "تیانژو-۱" با "تیانگونگ-۲" ملاقات کرد و طی پنج ماه یک مجموعه تمرینات اتصال و سوخت گیری را با آن انجام داد.
هیچ یک از نمونه های اولیه آزمایشگاه های فضایی چین در مدار باقی نمی مانند. "تیانگونگ-۱" در آوریل ۲۰۱۸ بصورت غیرقابل کنترلی به زمین سقوط کرد و بر فراز جنوب اقیانوس آرام سوخت. سپس اپراتورهای ماموریت "تیانگونگ-۲" آنرا برای نابودی منظم تری در ژوئیه ۲۰۱۹ به سمت جنوب اقیانوس آرام هدایت کردند تا در جو بسوزد. اما مانند "تیانگونگ-۱"، مرحله اصلی موشک "لانگ مارچ ۵" که ماژول "تیان هه" را حمل کرده بود، خارج از کنترل باردیگر به زمین سقوط کرد و قطعات آن بعد از ۱۰ روز بحث برانگیز در اقیانوس هند سقوط کرد. طی این اتفاق، تعدادی از کارشناسان همچون "بیل نلسون" رییس جدید ناسا، چین را متهم کردند که در مورد پرتاب های فضایی بی احتیاط رفتار می کند.
اما حالا در این پرتاب جدید چنین مشکلی وجود نخواهد داشت و مرحله اصلی موشک "لانگ مارچ ۷" بعد از تحویل موفق "تیانژو-۲" به مدار نخواهد رسید و در یک منطقه از پیش تعیین شده در اقیانوس سقوط می کند.
این پرتاب در ابتدا برای تاریخ ۱۹ مه برنامه ریزی شده بود، اما به سبب مسائل فنی به تعویق افتاد و روز گذشته انجام شد.




منبع:

1400/03/10
10:43:14
5.0 / 5
1343
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد