تولید انبوه هیدروژن سبز از آب با یک کاتالیزور ارزان جدید

تولید انبوه هیدروژن سبز از آب با یک کاتالیزور ارزان جدید

به گزارش گروه هوش مصنوعی یک الکتروکاتالیست جدید با تبدیل نیکل و کبالت به مسیرهای اصلی تولید انبوه هیدروژن سبز از آب، به صورت گسترده ای قابلیت تجاری هیدروژن سبز را بهبود می بخشد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، محققان دانشگاه "کورتین"(Curtin) استرالیا یک الکتروکاتالیست یا الکتروکاتالیزور کارآمدتر و مقرون به صرفه برای تولید هیدروژن سبز از آب شناسایی کرده اند. این ماده جدید پتانسیل تولید هیدروژن سبز را در مقیاس بی سابقه ای فراهم می آورد.
دانشمندان به صورت معمول از کاتالیزورهای فلزات گرانبها مانند پلاتین برای تسریع جداسازی و تجزیه آب به هیدروژن و اکسیژن استفاده می نمایند و تیم دانشگاه "کورتین" دریافت که با افزودن نیکل و کبالت به کاتالیزورهای ارزان تر، میتوان عملکرد آنها را افزایش داد و آنها را بعنوان یک جایگزین مقرون به صرفه بیان کرد.
دکتر "گوهوا جیا" سرپرست این مطالعه می گوید: تحقیقات ما بر مبنای نانوبلورهای دو بعدی آهن-گوگرد که معمولا بعنوان کاتالیزور برای جدا کردن هیدروژن از آب استفاده نمی شوند، بهره برده و مقادیر کمی یون نیکل و کبالت به آن اضافه کردیم. هنگامی که ما این کار را کردیم، یک کاتالیزور گوگرد-آهن با عملکرد ضعیف به صورت کامل به یک کاتالیزور کارآمد تبدیل شد.
"جیا" توضیح داد که مواد مورد استفاده در طول این آزمایش، فراوان تر و در نتیجه مقرون به صرفه تر هستند. آنها همینطور کارآمدتر از روتنیم اکسید که ماده معیار فعلی است، هستند.
وی ادامه داد: یافته های ما نه تنها مقدار موجود از ترکیبات احتمالی ذرات را گسترش می دهد، بلکه یک کاتالیزور جدید و کارآمد را معرفی می کند که امکان دارد در کاربردهای دیگر هم مفید باشد. همینطور راه های جدیدی را برای تحقیقات آینده در بخش انرژی باز می کند و استرالیا را در خط مقدم تحقیقات و کاربردهای انرژی تجدیدپذیر و پاک قرار می دهد.
کشورهای دیگر مانند فرانسه هم تلاشهای مشترکی را برای بهبود تولید هیدروژن سبز انجام می دهند. شرکت "Lhyfe" و دانشکده مهندسی فرانسه "سنترال نانت"(Centrale Nantes) اخیراً اعلام نمودند نخستین کارخانه تولید هیدروژن سبز جهان را در ساحل "لو کروزیک" فرانسه افتتاح می کنند. چنین تلاش هایی سبب افزایش استفاده از سوخت هیدروژن می شود که به صورت فزاینده ای بعنوان جایگزینی برای سوخت های فسیلی در کوشش برای تغییر وضعیت در زمینه اثرات تغییرات آب و هوایی مورد استفاده قرار می گیرد.
محققان دانشگاه "کورتین" امیدوارند در مرحله بعد آزمایش های بیشتری را با هدف آزمایش قابلیت تجاری این الکتروکاتالیست جدید خود انجام دهند.
محققان نتایج یافته های خویش را در مجله Nano Energy منتشر نمودند.




منبع:

1400/06/31
11:52:53
5.0 / 5
1130
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد