تولید قهوه آزمایشگاهی با عطر و طعمی خاص
گروه هوش مصنوعی: دانشمندان فنلاندی در مطالعه اخیرشان از توسعه نخستین قهوه آزمایشگاهی اصلاح ژنتیکی شده که عطر و طعمی مشابه قهوه واقعی دارند، خبر دادند.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهشگران کشور فنلاند بتازگی با بهره گیری از فرایندی به نام "کشاورزی سلولی" که شامل استخراج سلول ها از یک نمونه کوچک گیاهی یا حیوانی است موفق به توسعه این قهوه آزمایشگاهی شده اند. البته گفتنی است قبلا از این روش برای ایجاد گوشت و شیر مصنوعی استفاده شده است.
در این مطالعه پژوهشگران از نمونه های سلولی استخراج شده از گیاه عربیکا استفاده کردند. قهوه عربیکا گونه ای از گیاه قهوه است که در اصل در کوه های یمن در شبه جزیره عربستان رشد می کند. در گام بعدی پژوهشگران نمونه های سلولی را بمنظور تولید زیست توده به راکتورهای زیستی منتقل کردند.
این مطالعه در مرکز تحقیقات فنی VTT فنلاند انجام شده است. دکتر "هیکو ریچر"(Heiko Rischer) رییس بخش بیوتکنولوژی گیاهی موسسه تحقیقاتی VTT فنلاند اظهار داشت: در این پروسه از سلول های گیاهی واقعی قهوه استفاده می شود. در ابتدا عملیات کشت سلولی از یک قسمت گیاه بعنوان مثال برگ آن شروع می شود و سپس سلول های تشکیل شده در محیط کشت خاصی تکثیر می شوند. در نهایت نیز سلول ها به یک راکتورزیستی که زیست توده از آن استخراج می شود، منتقل می شوند. در آنجا سلول ها خشک شده و سپس می توان قهوه را دم کرد.
دکتر ریچر بعد از نوشیدن یک فنجان قهوه اظهار داشت: بوی شگفت انگیزی دارد.
این ایده که از سلول های قهوه می توان برای تهیه قهوه بهره برد در سال ۱۹۷۴ توسط "پی ام تاونسلی" دانشمند گیاه شناس ارائه شد. اما دانشمندان این مطالعه این نظریه را به واقعیت تبدیل کردند و فکر می کنند این نوع قهوه می تواند تا سال ۲۰۲۵ وارد بازار شود. قهوه تولید شده در آزمایشگاه می تواند در جلوگیری از مسائلی مانند جنگل زدایی کمک نماید. جنگل زدایی به ریشه کنیِ درختان جنگلی یک منطقه یا زمین گفته می شود که در نتیجه آن، تمام یا بخش بزرگی از درختان قطع می شود.
منبع: iagrp.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب