تصویر نیمه تاریک پلوتو 6 سال بعد از ثبت منتشر گردید

تصویر نیمه تاریک پلوتو 6 سال بعد از ثبت منتشر گردید

گروه هوش مصنوعی: ناسا تصویری از نیمه تاریک سیاره پلوتو، شش سال بعد از ثبت آن توسط فضاپیمای ˮنیوهورایزنزˮ(New Horizons) منتشر نموده است.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، این تصویر در ژوئیه سال ۲۰۱۵ زمانی که پلوتو سه میلیارد مایل از زمین فاصله داشت، ثبت شده است و منطقه ای از این سیاره کوتوله را نشان میدهد که مستقیما توسط نور خورشید روشن نشده است.
پژوهشگران با بهره گیری از ۳۶۰ تصویر ثبت شده توسط نیوهورایزنز توانستند این تصویر را ایجاد کنند. این فضاپیما هنگام گذر از کنار این سیاره، نیمکره ی جنوبی پلوتو را رصد کرده است.
این تصویر شامل نوری است که از بزرگ ترین قمر پلوتو یعنی شارون(Charon) منعکس می شود.
این تصویر منطقه ای بزرگ و نورانی را در بین قطب جنوب و خط استوای پلوتو نشان میدهد که می تواند بقایای یخ نیتروژن یا متان باشد که مشابه "قلب یخی" پلوتو در نیمه ی دیگر است.
"تاد لاور"(Tod Lauer)، ستاره شناس رصدخانه ملی تحقیقات نجوم مادون قرمز بنیاد ملی علوم در توسان، آریزونا می گوید: میزان نوری که از قمر چارون به پلوتو می رسد حدودا مشابه میزانی است که ماه به زمین می رساند.
پلوتو که از قمر زمین کوچک تر است جهانی پیچیده از زمین ها و کوه های یخی است.
این سیاره که زمانی سیاره نهم احتساب می شد در کمربند کویپر و در دسته ی جدید سیارات جهان به نام کوتوله قرار دارد. کاوشگر نیوهورایزنز ناسا در ژانویه سال ۲۰۰۶ به فضا ارسال شد و با ارسال نخستین تصاویر از نمای نزدیک از پلوتو و قمرهایش تاریخ ساز شد.
این کاوشگر با گذر از فاصله ی ۱۲ هزار و ۵۵۰ کیلومتری از سطح یخی پلوتو در ماه ژوئیه به مسیر خود با سرعت ۹ مایل بر ثانیه در کمربند کویپر ادامه داد و با گذر از پلوتو تصاویری از نیمه تاریک این سیاره ثبت نمود.
بااینکه جو مه آلود پلوتو بعنوان حلقه ای از نور قابل رویت بود اما نیمه تاریک آن پنهان بود.
خوشبختانه، قسمتی از نیمه تاریک نیمکره جنوبی پلوتو توسط نور کم بازتاب شده از سطح یخی بزرگ ترین قمر این سیاره روشن شده بود. این نور کم از قمر شارون کافی بود تا پژوهشگران بتوانند جزییات نیمکره جنوبی این سیاره را ببینند.
بازسازی جزییات سطح پلوتو در این نور کم کار آسانی نبود بنا بر این این تصویر بعد از شش سال منتشر گردید.
برای ایجاد تصویر نهایی، ۳۶۰ تصویر ثبت شده از نیمه تاریک پلوتو و ۳۶۰ تصویر بدون حضور پلوتو ترکیب شد.
در این تصویر بنظر می رسد قطب جنوب سیاره پلوتو و مناطق اطراف آن با ماده ای تاریک پوشانده شده باشند. پژوهشگران معتقدند تفاوت های موجود ناشی از کامل شدن تابستان جنوبی است که ۱۵ سال پیش از گذر کاوشگر به پایان رسید.
۲۴۸ سال زمینی طول می کشد تا پلوتو به دور خورشید بچرخد بدین سبب فصل های آن برای دهه ها باقی می مانند. این سیاره جوی رقیق از نیتروژن، متان و مونوکسید کربن دارد.
در طول تابستان، یخ های نیتروژن و متان در جنوب بطور مستقیم از حالت جامد به حالت بخار در می آیند.
"کارلی هووت"(Carly Howett) از موسسه تحقیقاتی "Southwest" که در تیم پژوهشگران کاوشگر هورایزنز بوده اما در این تحقیقات شرکت نداشته به ساینس نیوز اظهار داشت که این تصویر به درک بهتر تغییرات جوی سیاره پلوتو در طول فصول مختلف کمک می نماید.
با افزایش بخار نیتروژن در جو، اتمسفر سیاره پلوتو رقیق تر می شود.
تاسیسات زمینی در نهایت قادرند این تصویر را تایید کنند اما برای قرار گرفتن نیمکره جنوبی پلوتو در نور خورشید حدود ۱۰۰ سال باید صبر نماییم.




منبع:

1400/08/17
09:07:45
5.0 / 5
1177
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد