یك مقام مسئول مطرح كرد؛

اشتغال 105 هزار نفر در واحدهای فناور

اشتغال 105 هزار نفر در واحدهای فناور

به گزارش گروه هوش مصنوعی، مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم اظهار داشت: 2 هزار و 35 شرکت دانش بنیان مستقر در پارک ها و مراکز رشد وجود دارد و بیش از یکصد و پنج هزار نفر شاغل در واحدهای فناور هستند.



به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی، مصطفی صفدری در نشست هم اندیشی موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی و معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تکمیل و تقویت زیست بوم فناوری و نوآوری کشور، آموزش و ترویج کارآفرینی و تقویت فرهنگ دانش بنیانی در کشور، تجاری سازی فناوری و اشتغال آفرینی دانش بنیان، ماموریت گرایی و هدایت ظرفیت های فناورانه در راستای رفع نیازها و حل مسائل کشور و آینده نگاری فناوری و تدوین نظام ملی نوآوری را ۵ راهبرد اصلی معاونت فناوری و نوآوری اعلام نمود.
وی اظهار داشت: با اقدامات انجام شده رتبه ایران در شاخص نوآوری از رتبه ۱۲۰ جهان در سال ۲۰۱۴ به رتبه ۶۰ جهان در سال ۲۰۲۱ رسیده است.

اشتغال ۱۰۵ هزار نفر در واحد های فناور
صفدری با اشاره سیر تکاملی زیست بوم کارآفرینی و نوآوری، به وضعیت زیست بوم فناوری و نوآوری در ایران در سال ۱۴۰۱ پرداخت و اظهار داشت: ۵۱ پارک علم و فناوری، ۲۲ پردیس فناوری و نوآوری، ۲۶۰ مرکز رشد واحدهای فناور، ۱۱ هزار و ۴۱۴ واحد فناور، ۲ هزار و ۳۵ شرکت دانش بنیان مستقر در پارک ها و مراکز رشد وجود دارد و بیش از یکصد و پنج هزار نفر شاغل در واحدهای فناور هستند.
وی رویکرد فعلی معاونت فناوری و نوآوری را تشویق ایجاد پردیس علم و فناوری با مشارکت بخش خصوصی دانست و افزود: صدور مجوز برای تاسیس پردیس های علم و فناوری تسهیل شده است.
طرح تانا: توسعه اکوسیستم نوآوری استان ها
مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم از برگزاری ۴ رویداد تانا در شهرهای مختلف کشور آگاهی داد و اظهار داشت: شبکه سازی و بهم رسانی نقش آفرینان مختلف اکوسیستم نوآوری در هر استان با محوریت پارک های علم و فناوری جهت حل مسائل بخش دولتی و رفع نیازهای فناورانه بخش خصوصی بوسیله فعال کردن ظرفیت ها و پتانسیل های علمی و فناورانه دانشگاه ها، مراکز رشد، پارک های علم و فناوری و اهرم کردن منابع مالی نهادهای مربوطه با اهمیت ترین اهداف برگزاری رویداد تانا است که با استقبال خوب بخش های خصوصی و دولتی روبه رو شده است.
مهمترین اقدامات معاونت فناوری و نوآوری
صفدری تدوین بخشنامه برنامه پشتیبانی از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، طراحی و رونمایی از سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان)، مشارکت در تدوین احکام پژوهش، فناوری و نوآوری برنامه هفتم توسعه کشور، تدوین بخشنامه های اجرائی قانون جهش تولید دانش بنیان را همچون با اهمیت ترین اقدامات انجام شده در زمینه معاونت فناوری و نوآوری دانست.
وی اضافه کرد: ایجاد و فعال سازی اتاق های فکر ۱۶ گانه، تهیه پیش نویس سند نظام ملی نوآوری در زمینه آموزش عالی، تاسیس و راه اندازی پردیس های فناوری و نوآوری در دانشگاه ها و بخش خصوصی و تاسیس دهکده های فناوری و نوآوری و عقد تفاهم نامه همکاری با شرکت های بزرگ صنعتی کشور را همچون با اهمیت ترین اقدامات انجام شده در زمینه معاونت فناوری و نوآوری دانست.
لزوم بررسی تکامل و تقابل دانش و ثروت
سخنران دیگر نشست دکتر امید رضایی فر مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم ضمن تاکید بر عملیاتی شدن مباحث مطرح شده اظهار داشت: یکی از موضوعات اساسی که حالا می توان در مورد آن گفتگو نمود فلسفه دانش و ثروت است. هم اکنون هیچگونه مدلی برای موضوع تقابل و تکامل این دو مقوله در کنار یکدیگر و مدل توسعه تمدن اسلامی و بیان انتظار از این سیستم را نداریم.
وی افزود: انجام امور فناوری نیاز به یک پیوست فرهنگی ندارد بلکه اعتقاد بنده این است که فضایی که می خواهیم در زمینه فناوری ایجاد نماییم باید در یک بستر فرهنگی رخ بدهد نه در یک پیوست فرهنگی و نیاز است که بستر فرهنگی در تمامی پارک های علمی و فناوری رسوخ کند.
مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم همین طور خواهان انجام طرح های مطالعاتی مرتبط باحوزه ماموریت معاونت فناوری و نوآوری در موسسه شد.


منبع:

1401/06/29
11:54:38
5.0 / 5
444
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد