بهبود عملکرد مغز در میانسالی با مصرف امگا 3
گروه هوش مصنوعی: آیا خوردن ماهی می تواند مغز ما را سالم و تفکر ما را در میانسالی چابک نگه دارد؟ یک مطالعه جدید بر روی اثرات امگا 3، ارتباط مصرف این اسیدهای چرب با بهبود ساختار مغز و عملکرد شناختی در میانسالی را نشان میدهد.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، شواهد جدید نشان میدهد که خوردن ماهی های آب های سرد و سایر منابع اسیدهای چرب امگا ۳ ممکنست به حفظ سلامت مغز کمک نماید و قدرت شناخت را در میانسالی تقویت کند.
برمبنای پژوهشی که در روز پنجم اکتبر در مجله پزشکی آکادمی آمریکایی اعصاب انتشار یافت، وجود دستکم مقادیر کمی از امگا ۳ در گلبول های قرمز با بهبود ساختار مغزی و عملکرد شناختی در بین داوطلبان سالم ۴۰ تا ۵۰ ساله ارتباط دارد.
کلودیا ساتیزابال(Claudia Satizabal)، محقق اصلی این مطالعه و استادیار موسسه آلزایمر گلن بیگز می گوید: تحقیقات به بررسی این ارتباط در جوامع مسن تر پرداخته بودند. این مطالعه جدید نشان میدهد که داشتن رژیم غذایی حاوی تعدادی از اسیدهای چرب امگا ۳ حتی در سنین پایین، به صیانت از مغز در مقابل خیلی از فاکتورهای پیری در میانسالی کمک می نماید.
میانگین سنی داوطلبان ۴۶ سال بود. تیم تحقیقاتی به بررسی ارتباط غلظت اسیدهای چرب امگا ۳ در گلبول های قرمز خون، نشانگرهای شناختی پیری مغز و انجام ام آرآی(MRI) پرداختند. آنها همین طور تأثیر غلظت امگا ۳ در گلبول های قرمز را در داوطلبانی که حامل ژن "APOE۴" بودند، بررسی کردند. "APOE۴" یک تنوع ژنتیکی است که با خطر احتمال بیشتر مبتلاشدن به بیماری آلزایمر ارتباط دارد.
این پژوهش بر روی دو هزار و ۱۸۳ شرکت کننده سالم انجام شد و نشان داد که شاخص بالاتر امگا ۳ با حجیم تر بودن هیپوکامپ در مغز که نقش مهمی در یادگیری و حافظه دارد، هم راه است.
علاوه بر آن مصرف بیشتر امگا ۳ با استدلال انتزاعی بهتر یا توانایی درک مفاهیم پیچیده با بهره گیری از تفکر منطقی همراه بود.
شرکت کنندگانی که حامل ژن "APOE۴" با شاخص امگا ۳ بالاتر بودند، کمتر به بیماری عروق کوچک مبتلا شده بودند.
دبورا ملو ون لنت(Debora Melo van Lent)، پژوهشگر فوق دکترا در موسسه بیگز و یکی از نویسندگان این مطالعه، می گوید: اسیدهای چرب امگا ۳ مانند EPA و DHA ریزمغذی های کلیدی هستند که مغز را تقویت کرده و از آن محافظت می کنند. مطالعه ما یکی از نخستین مطالعاتی است که این تاثیر را در جمعیت جوان تر بررسی نموده است. مطالعات بیشتری بر روی این گروه سنی باید صورت گیرد.
پژوهشگران، شرکت کنندگان را به دو گروه با غلظت امگا ۳ خیلی کم و متوسط و بیشتر تقسیم کردند. ساتیزابال می گوید: ما بدترین نتایج را در افرادی دیدیم که کمترین مصرف امگا ۳ را داشتند. این نتیجه جالبی است. بااینکه هر چه امگا ۳ بیشتر باشد، فواید بیشتری برای مغز دارد، اما مقادیر کمی از آن نیز برای دیدن فایده کافی است.
پژوهشگران نمی دانند چگونه اسیدهای چرب DHA و EPA از مغز محافظت می کنند. یک نظریه این است که از آنجائیکه اسیدهای چرب در غشای نورون ها مورد استفاده قرار می گیرند، زمانی که با سایر گونه های اسید چرب جایگزین می شوند، نورون ها ناپایدار می شوند. توضیح دیگر ممکنست مربوط به خواص ضد التهابی آنها باشد. ساتیزابال می گوید: پیچیده است. ما هنوز همه چیز را درک نکرده ایم، اما نشان دادیم که به نوعی، اگر مصرف امگا ۳ خودرا حتی اندکی افزایش دهید، از مغز خود محافظت کرده اید.
DHA و EPA از مغز حاملان ژن "APOE۴" نیز محافظت می کنند. ملو ون لنت با اشاره به لطمه پذیری این گروه پرخطر اظهار داشت: این ژنتیک است، بدین سبب نمی توانید آنرا تغییر دهید. بنابراین، اگر بتوان یک عامل خطر که می تواند بر استعداد ژنتیکی برتری داشته باشد را اصلاح کرد، فایده زیادی خواهد داشت.
منبع: گروه هوش مصنوعی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب