معاونت پژوهشی اعلام كرد؛

عملکرد وزارت علوم برای رسیدن به مرجعیت علمی

عملکرد وزارت علوم برای رسیدن به مرجعیت علمی

گروه هوش مصنوعی: معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت سیزدهم چند اقدام تحولی را به اجرا رساند که یکی از این اقدام ها تدوین و تصویب اولویت های پژوهش و فناوری کشور در بازه زمانی 1407-1403 است.



به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از وزارت علوم، معاونت پژوهشی در این دوره اولویت های پژوهش و فناوری کشور در بازه زمانی ۱۴۰۷-۱۴۰۳ را تدوین و تصویب کرد.
محورهای این برنامه شامل دو جدول است، جدول اول محورهایی که ناظر بر حل چالش های جاری کشور و درصدد حل آنها تدوین شده است و جدول دوم محورهای که ناظر بر کلان روندهاست و در امتداد پاسخگویی به نیازهای آینده و آینده نگری است.
همچنین ۲ طرح اجرائی بلندمدت سرمایه گذاری کلان ملی و هوشمندسازی آزمون های سازمان سنجش و آموزش کشور از اقدامات تحولی این معاونت محسوب می شود.
ارتقاء کارایی سیاست گذاری جوانی جمعیت کشور و ارتقای کارهای شورای عالی عتف نیز یکی دیگر از اقدامات تحولی معاونت پژوهش وزارت علوم در دولت سیزدهم بوده است که راه اندازی دوره های پسادکتری (بنیادی، کاربردی، فناوری و صنعتی) و گرفتن مجوز سالانه امریه سربازی با موافقت مقام معظم رهبری، تأسیس و راه اندازی صندوق شورای عالی عتف و ساماندهی محققان مستقل از اهم مصوبات این شورا شمرده می شود.
تعیین سکوی نظام ایده ها و نیازها (نان) به عنوان پنجره واحد نظام ملی علوم، تحقیقات و فناوری ملی یکی دیگر از اقدامات تحولی شورای عالی عتف بوده است.
مرجعیت علمی نیز که به عنوان یکی از اولویت های پنج گانه وزارت علوم در دولت سیزدهم مطرح شده بود، در معاونت پژوهشی مورد پیگیری قرار|گرفت بطوریکه از بدو پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا شروع فعالیت دولت سیزدهم، تعداد ۱۰۱ نشریه وزارت علوم تحقیقات و فناوری در پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شده بود در صورتیکه از شروع دولت سیزدهم حدود سه سال تعداد ۷۲ نشریه به تعداد فوق افزوده شد و هم اکنون مجموعاً ۱۷۳ نشریه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شده است. از مجلات تحت حمایت نمایه بین المللی نیز حمایت مالی می شود.
به گفته پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تعداد نشریات نمایه شده در پایگاه نشریات با دسترسی آزاد (دوآج) به ۸۹۰ نشریه رسیده است که تا پیش از دولت شهید رئیسی تعداد ۱۰۰ نشریه در پایگاه دواج نمایه شده بود از این بین ۴۴۰ نشریه فارسی زبان موفق به گرفتن نمایه شده اند و رتبه ایران از ۹ به ۶ در دنیا ارتقاء یافته است.
صالحی می گوید: زبان فارسی نیز بین ۸۹ زبان علمی دنیا از رتبه ۱۱ به ۹ ارتقاء یافته است.
از دیگر اقدامات معاونت پژوهشی وزارت علوم این بود که به اعضاء هیئت علمی جدیدالاستخدام در پنج سال قبل استادان ممتاز، دانشمندان یک درصد و دو درصد بین المللی در سال ۱۴۰۲ پژوهانه ویژه پرداخت گردید.
همچنین تصویب قانون جهش علمی مبنی بر عملکرد که معادل ۱۰ یا پانزده درصد حکم استخدامی است به عنوان کارانه به اعضاء هیئت علمی پرداخت می شود. ارتقای دیپلماسی علمی، طرح پژوهانه حامع، تقویت ارتباط جامعه با صنعت بوسیله واگذاری ۳۷ ماموریت ملی به دانشگاه ها و طرح های دیگر همچون اقدامات تحولی معاونت پژوهشی وزارت علوم بوده است.


منبع:

1403/05/26
14:57:56
5.0 / 5
339
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد