مرد معلولی که یک پهپاد مجازی را تنها با افکارش به پرواز درآورد

مرد معلولی که یک پهپاد مجازی را تنها با افکارش به پرواز درآورد

به گزارش گروه هوش مصنوعی، یک مرد معلول در یک پیشرفت پزشکی پیشگامانه توانست یک پهپاد مجازی را تنها با افکار خود به پرواز درآورد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا، یک تیم تحقیقاتی یک الگوریتم هوش مصنوعی بوجود آورده است که سیگنال های عصبی را به حرکات تخیلی خاص انگشت ترجمه می کند.
به نقل از آی ای، یک هواپیمای بدون سرنشین مجازی که تنها توسط افکار یک مرد هدایت می شد، از راه یک آزمایش ابتکاری به پرواز درآمد.
یک مدل هوش مصنوعی، فعالیت مغز این فرد را زمانیکه تصور می کرد انگشتان خویش را حرکت می دهد، تحلیل و بررسی کرد.
این آزمایش، بینشی در مورد امکانات بی انتها فناوری رابط مغز و رایانه(BCI) عرضه می دهد.
محققان در این مطالعه، قابلیت های رابط مغز و کامپیوتر برای کنترل سیستم های پیچیده را بررسی کردند.
این مطالعه برخلاف کارهای قبلی که بر روی ورودی های منفرد مانند کنترل مکان نما یا عقربه مجازی تمرکز داشتند، جهشی قابل توجه بسمت برنامه های کاربردی چند ورودی را نشان داده است.
متیو ویلسی(Matthew Willsey)، جراح مغز و اعصاب در دانشگاه میشیگان و یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید: خیلی چیزها وجود دارد که ما بعنوان انسان از آنها لذت می بریم یا انجام می دهیم که در آنها از حرکات انگشتان به شکل جداگانه استفاده می نماییم، مانند تایپ کردن، خیاطی، نواختن یک ساز موسیقی یا درختکاری. این همان چیزی است که این مطالعه روی آن متمرکز شده است، این که چگونه کنترل چندین چیز را به صورت همزمان فعال نماییم.

رمزگشایی از سیگنال های عصبی

یک مرد معلول ۶۹ ساله که به علت صدمه نخاعی به تتراپلژی(فلج چهار اندام) مبتلا شده، به رابط مغز و کامپیوتر شرکت «بلک راک نوروتک»(Blackrock Neurotech) مجهز شده است. این دستگاه شامل ۱۹۲ الکترود است که در قشر حرکتی مغز که ناحیه مسئول حرکت دست است، کاشته شده است.
تیم تحقیقاتی به سرپرستی متیو ویلسی از دانشگاه میشیگان، یک الگوریتم هوش مصنوعی ایجاد کردند که سیگنال های عصبی را به حرکات تخیلی خاص انگشتان ترجمه می کند. ازاین رو فرد شرکت کننده در این آزمایش با فکر کردن به حرکت هر یک از انگشتان خود، سیگنال های الکتریکی مشخصی تولید می کرد که حرکات پهپاد مجازی را تنظیم و کنترل می کرد و ناوبری دقیق آنرا در راه موانع امکانپذیر می کرد.
ویلسی می گوید: هدف از انجام این کار، تحقق رؤیایی بود که این فرد فکر می کرد بعد از صدمه دیدگی از دست رفته است. او شوق و آرزوی پرواز داشت و بسیار قدرتمند و توانمند به نظر می رسید. او از ما می خواست که از این اتفاق فیلم بگیریم و برای دوستانش بفرستیم.
فرد شرکت کننده در این آزمایش بیان کرد که چگونه این کار به تمرکز زیادی نیاز دارد، مشابه آن چه هنگام نواختن یک ساز موسیقی ضروری است و اظهار داشت که این کار یک تمرین ذهنی مؤثر بود که از آن لذت برده است.
محققان برای اقدامات عملی و ایمنی، تصمیم به برگزاری این آزمایش به شکل مجازی گرفتند. با این وجود، تایید شده است که این آزمایش از نظر نظریه می تواند منجر به پرواز پهپادهای واقعی هم بشود.

گسترش پتانسیل رابط های مغز و رایانه

رابط های مغز و کامپیوتر با سرعت خیره کننده ای دگرگون می شوند و به افراد کاملا فلج اجازه می دهند باردیگر قادر به گفتار و کنترل اشیاء شوند.
با این وجود، این وظایف پیچیده که احتیاج به ورودی های مختلف داشتند، چالش برانگیز بودند، علاوه بر آن، این مطالعه پایه و اساس خیلی از اختراعات آینده مانند خیاطی، تایپ و حتی نواختن ابزار را با پیوند دادن فعالیت عصبی با حرکات ظریف انگشتان بوجود می آورد.
با وجود موفقیت، این فناوری هنوز در مراحل اولیه خود است. تکیه بر هوش مصنوعی برای تفسیر سیگنال ها احتیاج به آموزش شخصی برای هر کاربر دارد، فرآیندی که به علت جابجایی بالقوه الکترود یا تغییرات در فعالیت مغز با گذشت زمان احتیاج به تکرار دوره ای دارد و پیش از این که رابط های مغز و کامپیوتر بتوانند به صورت قابل اعتماد، وظایف پیچیده را در دنیای واقعی انجام دهند، باید این موانع برطرف شوند.
این مطالعه در مجله Nature Medicine انتشار یافته است.



1403/11/04
12:28:43
5.0 / 5
291
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
لینک دوستان گروه هوش مصنوعی
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد