مهر بررسی كرد؛

رتبه تولید علم ایران یک پله دیگر سقوط کرد

رتبه تولید علم ایران یک پله دیگر سقوط کرد

گروه هوش مصنوعی: بر طبق آخرین بررسی ها از پایگاه های جهانی؛ رتبه تولید علم ایران از جایگاه پانزدهم به جایگاه هفدهم جهان تنزل یافت.



به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از مهر، بررسی آخرین داده های پایگاه اسکوپوس نشان میدهد که ایران از نظر تعداد مقالات منتشرشده که با عنوان رتبه «تولید علم» شناخته می شود، در سال ۲۰۲۳، با دو رتبه سقوط به جایگاه هفدهم جهان رسیده است؛ این در صورتی است در سال ۲۰۲۲ جایگاه پانزدهم دنیا را در انتشار مقالات علمی داشتیم.
آخرین رتبه بندی منتشرشده از طرف پایگاه «سایمگو» (Scimago) که اردیبهشت ماه سال جاری انتشار یافته بود، رتبه شانزدهم ایران را از نظر انتشارات علمی نشان می داد؛ ولی بررسی ها حاکی از این است که هم اکنون ایران به جایگاه هفدهم از نظر انتشار مقالات علمی رسیده است.

جایگاه کشورها از نظر تعداد انتشارات در اسکوپوس در سال ۲۰۲۳


ایران از سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۲۲ در میان کشورهای منطقه رتبه اول را داشت ولی در سال ۲۰۲۳ بعد از حدود ۱۲ سال پیشتازی در منطقه، ترکیه با پشت سر گذاشتن ایران به رتبه چهاردهم رسید. ترکیه در سال ۲۰۲۲ رتبه هفدهم را داشت.
عربستان نیز که رتبه ۱۹ جهان را در سال ۲۰۲۲ داشت، در سال ۲۰۲۳ به رتبه ۱۸ جهان رسیده است و در میان کشورهای منطقه نیز جایگاه سوم را دارد.
داده های پایگاه اسکوپوس نشان میدهد که انتشارات ایران امسال (تا ۳۱ آگوست ۲۰۲۴)، ۵۱ هزار و ۶۶۳ مورد است. عربستان با ۴۸ هزار و ۶۹۹ انتشارات در رتبه بندی جهانی، در رتبه هجدهم و در یک قدمی ایران قرار دارد.

جایگاه کشورها از نظر تعداد انتشارات در اسکوپوس در سال ۲۰۲۴ (تا ۳۱ آگوست ۲۰۲۴)


به نظر می رسد در صورتیکه اقدام جدی در مورد افزایش انتشارات علمی ایران انجام نشود، احتمال پیشی گرفتن عربستان از ایران وجود دارد و در صورت این که این اتفاق رخ دهد، رتبه ایران از رتبه دوم منطقه به رتبه سوم تنزل خواهد یافت.
دکتر بهروز رسولی؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد تغییر رتبه ایران از رتبه شانزدهم به رتبه هفدهم اظهار داشت: آخرین بررسی های پایگاه اسکوپوس نشان میدهد هلند که تا مدتی پیش در رتبه پس از ایران قرار داشت، هم اکنون ایران را پشت سر گذاشته است و با یک رتبه کاهش به جایگاه هفدهم رسیده ایم.
وی توضیح داد: تا ۶-۷ ماه و حتی ۸ ماه پس از شروع سال جدید میلادی، ممکنست داده های نمایه های استنادی تغییر کند؛ ولی پس از ماه نهم تغییرات خیلی زیاد نیست. دلیل تغییر این داده ها، تأخیر در انتشار برخی مجله هاست و طبیعتاً وقتی با تأخیر منتشر می شوند، در اسکوپوس نیز با تأخیر اضافه می شوند. بدین سبب این تغییرات طبیعی است.
این متخصص علم سنجی اشاره کرد: بدین سبب بطور قطع می توانیم بگوییم که رتبه علمی ایران در سال ۲۰۲۳ در پایگاه اسکوپوس رتبه هفدهم است.


منبع:

1403/06/16
12:52:11
5.0 / 5
86
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد