ایران باید هرچه سریع تر در جنوبگان حضور پیدا کند
به گزارش گروه هوش مصنوعی، نماینده رئیس جمهور اظهار داشت: همه کشورهای دریایی علاقه مند به حضور در جنوبگان هستند؛ ایران هم از این قاعده مستثنی نیست و باید هرچه سریع تر در جنوبگان حضور پیدا کند و کار علمی و تحقیقاتی انجام دهد.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از مهر، دکتر علی عبدالعلی زاده در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور در بازدید از پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی، حضور جمهوری اسلامی ایران در جنوبگان را «حماسه» و ضروری عنوان نمود و ضمن اعلام حمایت در این حوزه، اظهار داشت: دانشمندان و اساتید پژوهشگاه با پشتیبانی علمی باید در این حوزه پیش قدم باشند و در این حوزه باید طوری برنامه ریزی شود که مردم هم بتوانند در بحث گردشگری از این ظرفیت استفاده نمایند.
وی در ادامه اضافه کرد: همه کشورهای دریایی علاقه مند به حضور در جنوبگان هستند. ایران هم از این قاعده مستثنی نیست و باید هر چه سریعتر در جنوبگان حضور پیدا کند و کار علمی و تحقیقاتی انجام دهد.
نماینده رئیس جمهور در رابطه با تأثیر سونامی در منطقه سواحل مکران اظهار نمود: با عنایت به گزارش وقوع این رویداد، در توسعه سواحل مکران باید در جانمایی تاسیسات، امکانات و اسکان مردم دقت نظر بیشتر و نگاه علمی لحاظ شود.
وی ساخت بندربزرگ در چابهار که بتواند بارهای آسیای میانه، قفقاز، روسیه، غرب چین و شمال اروپا را با کریدور های جنوب به شمال و برعکس منتقل کند و همینطور برای انتقال کالا به اروپا و قاره افریقا بندر بزرگ پشتیبان باشد را مورد تاکید قرار داد و در ادامه این مورد را از امتیاز ویژه مکران نامید و اضافه کرد: باید در طراحی ها زیربنایی و گردشگری طوری برنامه ریزی کرد که اگر سونامی تکرار شد خسارت جانی و مالی در بر نداشته باشد یا حداقلی باشد.
ظرفیت پژوهشگاه اقیانوس شناسی در جمع آوری داده ها
عبدالعلی زاده در ادامه به ظرفیتهای اساسی و وظیفه بنیادی پژوهشگاه در مورد اکتشاف، جمع آوری و فرآوری داده ها اشاره نمود و اظهار داشت: ارگان ها و سازمان های دریایی در استفاده از داده های دریایی پژوهشگاه که سرمایه ملی، بسیار مهم و پرارزش هستند باید بیشتر از این فعال باشند و داده های حاصل از تحقیقات و مطالعات به اشتراک گذاشته شده مورد استفاده در تصمیم گیری ها و مطالعات باشد.
نماینده رئیس جمهور، خواهان شناسایی شبکه های پژوهش و فناوری در حوزه دریا شد و اظهار داشت: بعضی از انجمن ها و شرکتهای خصوصی بهتر و راحتتر می توانند در بستر این شبکه با پژوهشگاه همکاری کنند.
وی ابراز امیدواری کرد که با جا افتادن توسعه دریامحور و ساختار آن بتوان تمرکز اطلاعات و توزیع آن بین همه و دسترسی مردم به این اطلاعات سریعتر و بهتر صورت گیرد.
وی اضافه کرد: در دولت دکتر پزشکیان ما تصمیم داریم علمی تر و اساسی تر فکر نماییم و کار انجام دهیم و به داده ها ارزش دهیم و پیش از روشن شدن کلیات امر و نظرهای کارشناسی، دست به کاری نزنیم. در زمینه توسعه دریامحور هم همین رویه را به کار می بریم.
نماینده رئیس جمهور درهماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور در مورد تالاب انزلی اظهار داشت: ما جدی هستیم که تالاب انزلی را احیا نماییم. ۲۰ هزار هکتار تالاب به انباشت زباله های شهری و صنعتی تبدیل گشته است که این سبب از بین رفتن تالاب خواهد شد. در حالیکه یکی از نعمتهای پرارزش الهی و یکی از زیباترین نقاط ایران به حساب می آید. بنابراین باید در جهت احیای تالاب تلاش نماییم تا به وضعیت قبلی خودش برگردد.
حضور ۵۴ کشور در منطقه جنوبگان
دکتر مرتضی توکلی ضمن معرفی پژوهشگاه، گزارشی از فعالیت های، پژوهشی، آموزشی، میدانی و آزمایشگاهی در حوزه علوم دریایی و اقیانوسی را عرضه و ظرفیتهای پژوهشگاه در توسعه سواحل مکران را تبیین کرد.
رئیس پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی توسعه سواحل مکران را برای کشور حیاتی عنوان نمود و اظهار داشت: با حمایت ستاد توسعه مکران، پژوهشگاه می تواند فعالیتهای پژوهشی، علمی و میدانی ارزشمندی را در حوضه مکران ارائه نماید.
وی در ادامه ضمن اشاره به حضور ۵۴ کشور در جنوبگان به صورت موقت و دائمی، تحقیقات و حضور جمهوری اسلامی ایران در جنوبگان را ضروری خواند و بر حضور علمی هر چه سریع تر ایران در جنوبگان تاکید نمود.
رئیس پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی همینطور حمایت سازمان ها و ارگان ها از فعالیتهای تحقیقاتی و میدانی پژوهشگاه در حوزه های علوم دریایی و اقیانوسی را خواهان شد.
توکلی در ادامه سخنانش، به معرفی شوراهای عالی در رابطه با صنایع دریایی و اقیانوس شناسی پرداخت و خواهان همکاری و تعامل بیشتر بین این شوراها شد.
ضرورت بازبینی سند توسعه مکران
وی با عنایت به برنامه توسعه سواحل مکران به اهمیت مبحث تأثیر سونامی برای منطقه اشاره نمود و رئیس مرکز پیشبینی و اخطار مخاطرات دریایی پژوهشگاه هم در این نشست گزارشی درمورد «سونامی» و پیشینه این پدیده در سواحل مکران ارائه کرد و اظهار داشت: پدیده سونامی در سال ۱۹۴۵ در سواحل مکران در منطقه چابهار به دنبال زلزله به وقوع پیوست که طی آن خسارتهای مالی و جانی گوناگونی بر جای گذاشت.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در مباحث مطرح شده در مورد توسعه دریامحور در ادامه سخنان خود اظهار داشت: الان سندی به نام سند توسعه مکران داریم که این سند بیشتر خشکی محور است و آمایشی نیست. گویی در این سند هم باید بازبینی صورت گیرد و نباید اسنادی را که فاقد بینش میدانی و تطابق فرهنگی اجتماعی با منطقه باشد ملاک عمل قرار داد.
منبع: iagrp.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب