تاثیر ادغام كهكشان ها بر فعالیت هسته آنها

تاثیر ادغام كهكشان ها بر فعالیت هسته آنها

گروه هوش مصنوعی: هسته های كهكشانی فعال(AGN) نقش مهمی در تكامل كهكشان ها دارند. اخترشناسان ˮموسسه تحقیقات فضایی اس آر او ان هلندˮ(SRON Netherlands Institute for Space Research) و ˮدانشگاه خرونینگنˮ(RUG) بتازگی از یك داده ثبت شده از كهكشان ها استفاده كردند تا تأیید كنند كه ادغام كهكشان ها تأثیر مثبتی در روشن كردن هسته های كهكشانی فعال دارد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، پژوهشگران طی این مطالعه با بهره گیری از الگوریتم یادگیری ماشین توانستند حدود ۱۰ برابر تصاویر بیشتری از ادغام کهکشان ها را نسبت به تصاویر گردآوری شده در مطالعات پیشین، جمع آوری کنند. یکی از سؤالات بزرگ در نجوم این است که چگونه کهکشان ها از ابرهای گاز و غبار به ساختارهای مارپیچی زیبا که در کهکشان ما مشاهده می شوند، تکامل می یابند.
یک هسته کهکشانی فعال ناحیه ای متمرکز در مرکز کهکشان ها است که معمولاً در تمام ناحیه های طیف الکترومغناطیسی از بقیه کهکشان درخشان تر است. کهکشانی که دارای هسته کهکشانی فعال باشد را کهکشان فعال می نامند.
هسته های کهکشانی فعال دارای سیاهچاله های کلان جرمی هستند که بعد از جمع آوری گاز از محیط اطراف خود، مقدار زیادی انرژی منتشر می کنند. برخی از آنها دارای میدان مغناطیسی یا گرانشی بزرگی هستند تا از این طریق فواره هایی را از قطب های خود که هزاران سال نوری طول دارند، بیرون بریزند.
تکامل همانند یک خیابان دو طرفه است. از یک طرف مرحله تکامل یک کهکشان بر فعالیت هسته کهکشانی فعال تأثیر می گذارد. از جانب دیگر، فعالیت هسته کهکشانی فعال بر شکل گیری ستاره یک کهکشان تأثیر می گذارد. بنظر می رسد که هسته های کهکشانی فعال در مرحله خاصی از تکامل یک کهکشان رشد می کنند چونکه می توان مشاهده کرد که فعالیت هسته کهکشانی فعال در مسافت خاصی در کهکشان ها در فاصله خاص و در نتیجه در یک زمان خاص در گذشته در حال رشد بوده است.
فواره هسته کهکشانی فعال گازها را در کهکشان منتشر و آنرا مجبور می کند با سایر گازها برخورد کند و به همین ترتیب ذراتی برای تشکیل ستاره های کوچک به وجود می آورد. اما هسته های کهکشانی فعال نیز انرژی خودرا منتشر می کنند، گاز را گرم می کنند و بدین جهت از خنک شدن و متراکم شدن آن در توده جلوگیری می کنند.
اخترشناسان موسسه تحقیقات فضایی اس ار او اون هلند و دانشگاه خرونینگن الان از داده های ثبت شده از تعدادی کهکشان استفاده کردند تا یکی از عواملی را که تصور می کردند تأثیر مثبتی بر روشن شدن هسته های کهکشانی فعال(ادغام بین کهکشان ها) دارد، مورد بررسی قرار دهند.
آنها بعد از مطالعه متوجه یک ارتباط در این زمینه شدند. آنها حدود ۱، ۴ برابر بیشتر تصاویر هسته های کهکشانی فعال از ادغام نسبت به غیرادغام را مورد مطالعه قرار دادند و از جانب دیگر پژوهشگران حدود ۱.۳ برابر بیشتر نمونه های کهکشان های بدون هسته کهکشانی فعال نسبت به نمونه های کهکشان دارای هسته کهکشانی فعال پیدا کردند. پژوهشگران از الگوریتم یادگیری ماشین برای تشخیص ادغام استفاده کردند.
"فنگیو گائو"(Fangyou Gao) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: ما شبکه ای را برای آموزش سیستم برای شناسایی ادغام در بین تصاویر بسیار زیاد ایجاد کردیم. هسته های کهکشانی فعال بر طبق طیف شان قابل تشخیص هستند. اما ادغام ها باید از روی تصاویر طبقه بندی شوند که این کار بطور معمول می بایست توسط انسان صورت گیرد اما با کمک یادگیری ماشین، حالا کامپیوتر ها می توانند این کار را برای ما انجام دهند.







منبع:

1399/03/10
22:36:51
5.0 / 5
2444
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد