ابداع رباتی به اندازه حشره و به چابكی یوزپلنگ!

ابداع رباتی به اندازه حشره و به چابكی یوزپلنگ!

به گزارش گروه هوش مصنوعی پژوهشگران آمریکایی، ربات جدیدی ابداع نموده اند که به اندازه یک حشره است و چابکی یک یوزپلنگ را دارد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، خیلی از حشرات و عنکبوت ها توانایی عجیبی در بالا رفتن از دیوار و راه رفتن وارونه روی سقف ها دارند. پاهای چسبنده به آنها کمک می نماید تا روی سطوحی راه بروند که انسان جرات قدم زدن روی آنها را ندارد.
مهندسان "دانشگاه کالیفرنیا، برکلی"(UCB)، از این اصل معروف به "چسبندگی الکترواستاتیک"(Electrostatic Adhesion)، برای ابداع رباتی به اندازه یک حشره استفاده کردند که می تواند به چابکی یک یوزپلنگ، جهت خویش را عوض کند. این ویژگی، توانایی عبور از زمینهای پیچیده و دوری از موانع غیرمنتظره را برای ربات فراهم می آورد.
این ربات، از یک ماده نازک و لایه بندی شده ساخته شده است که با به کارگیری ولتاژ برق، خم و منقبض می شود. این گروه پژوهشی در مقاله سال ۲۰۱۹ خود نشان دادند که این طراحی ساده را میتوان برای ابداع رباتی به اندازه یک سوسک به کار گرفت که می تواند با سرعت ۱/۵ مایل در ساعت روی یک سطح صاف حرکت نماید. این سرعت، به سرعت حرکت سوسک های زنده شباهت دارد و سرعت آن نسبت به سایر ربات هایی که در مقیاس حشرات ساخته می شوند، بیشتر است.
پژوهشگران در این پروژه جدید، دو پد الکتروستاتیک را به ربات اضافه کردند. اعمال ولتاژ در هر یک از پدها، نیروی الکترواستاتیک میان پد و سطح را افزایش داد و باعث شد که پد، محکم تر به سطح بچسبد و بقیه قسمت های ربات را به چرخش در اطراف وادار کند.
این دو پد، امکان کنترل کامل مسیر ربات را برای اپراتورها فراهم می کنند و به ربات امکان می دهند تا چرخش خویش را با شتابی بیشتر از شتاب حشرات انجام دهد.
"لیوی لین"(Liwei Lin)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: ربات اصلی ما توانست بسیار سریع حرکت نماید اما ما نتوانستیم حرکت آن به راست یا چپ را کنترل کنیم؛ بنابراین ربات گاهی اوقات به صورت تصادفی حرکت می کند.
وی ادامه داد: ربات های کوچک و قوی از این دست می توانند برای عملیات جستجو و نجات یا سایر شرایط خطرناک مانند نشت احتمالی گاز، گزینه های ایده آلی باشند.
باآنکه پژوهشگران در این پروژه، ربات هایی را به نمایش گذاشتند که به واسطه یک سیم برق کنترل می شد اما یک نسخه غیرمتصل هم ابداع کردند که می تواند درحال حمل کردن یک سنسور گاز، با کمک نیروی باتری، تا ۱۹ دقیقه و تا مسافت ۳۱ متر کار کند.
لین افزود: یکی از بزرگترین چالش ها هم اکنون، ساخت ربات هایی در مقیاس کوچکتر است که قدرت و کنترل ربات های بزرگتر را دارند. با استفاده از یک ربات بزرگ تر، داشتن یک باتری بزرگ و یک سیستم کنترل امکان پذیر است اما اگر بخواهیم همه چیز را در مقیاس کوچکتر عرضه دهیم، تحمل وزن این تجهیزات برای ربات دشوار خواهد بود و ربات به کندی حرکت خواهد نمود. ربات ما بسیار سریع و کاملا قوی است و به نیروی کمی نیاز دارد؛ به همین دلیل، امکان حمل حسگرها و تجهیزات الکترونیکی و همینطور حمل باتری را خواهد داشت.
این پژوهش، در مجله "Science Robotics" به چاپ رسید.



1400/04/12
16:31:15
5.0 / 5
1452
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد