رئیس سازمان انتقال خون:

ایران بیشترین تعداد پلاسما را در تحقیقات علمی به كار برده است

ایران بیشترین تعداد پلاسما را در تحقیقات علمی به كار برده است

رئیس سازمان انتقال خون با اشاره به اینكه تا كنون ۲۲۰۰ واحد پلاسما از مردم دریافت كرده ایم، اظهار داشت: ایران بیشترین تعداد پلاسما را در تحقیقات علمی به كار برده است.



به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از مهر، دکتر پیمان عشقی مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران امروز در نشست خبری ترویج علم بنیاد مصطفی (ص) با مبحث بررسی روند درمان ویروس کرونا از راه پلاسما درمانی اظهار داشت: پیش از شیوع کرونا و از همان شیوع ابتدایی در چین بررسی این بیماری در کشور شروع شده بود.
وی با اشاره به اینکه قبل انتشار کرونا و پس از آن ما با بانک خون چین ارتباط و تماس داشتیم، بیان نمود: چین اعلام نموده بود که ۶۵ درصد بهنگام انتشار کرونا با کمبود خون روبرو شده که ما هم در ایران این انتظار را داشتیم و این اتفاق هم رخ داد؛ چونکه مردم در پیک اول کرونا از اهدای خون استقبال نمی کردند. البته پیشبینی کرده بودیم که علاوه بر کاهش میزان بانک خون مشکلات دیگری در این رابطه به وجود بیاید.
وی در مورد پلاسما درمانی اظهار داشت: ما بهبود یافته هایی را می توانیم به پایگاه خون دعوت نماییم که بر مبنای استانداردهای بانک خون حداقل ۲۸ روز از بهبودی آنها گذشته باشد.
وی با اشاره به برخی محدودیت ها برای دریافت پلاسما اظهار داشت: ما می توانیم برای تولید دارو از پلاسمای یک خانمی که سابقه حاملگی داشته بهره ببریم اما برای درمان بیماری کرونا نمی توانیم استفاده نماییم. همینطور از پلاسمای بیمارانی که بیماریهای زمینه ای سنگین دارند هم نمی توان برای درمان بیماران مبتلا به کرونا استفاده نمود.
عشقی با اشاره به اینکه سن متوسط بهبود یافته ها بالای ۵۵ است، اظهار داشت: بر مبنای پروتکل های استاندارد افراد تا سن ۶۰ سالگی امکان اهدای پلاسما را دارند و ما این سن را تا ۶۵ سال افزایش دادیم و برای دریافت پلاسمای خون افراد مبتلا ۱۰ هزار نفر تماس تلفنی داشتیم که از این میزان ۸۰ درصد آنها به تماس ما پاسخ دادند.
رئیس سازمان انتقال خون در مورد پلاسماهای اهدایی در امریکا اظهار داشت: تا اواسط ماه «می» مقاله ای در امریکا منتشر گردید که نشان داد از ۱۵۰۰۰ هزار پلاسمای اهدایی ۵۰۰۰ نمونه کاملاً مناسب بود.
عشقی با اشاره به آمار پلاسماهای دریافتی در کشور از اسفندماه اظهار داشت: تا کنون ۲۲۰۰ واحد پلاسما از مردم دریافت کرده ایم اما با عنایت به حجم مطالعات انجام شده در کشور ما احتیاج به ۱۰ برابر این میزان داریم.
به گفته وی، برخی کشورها هستند که کار پلاسما درمانی را آغاز کرده اند اما پلاسمایی ندارند.
وی با تاکید بر اینکه تا جایی که بررسی کردیم ایران بیشترین تعداد پلاسما را در تحقیقات علمی به کار برده است، بیان نمود: چون ما زودتر شروع کردیم یک قدم از کشورهای دیگر جلوتر هستیم.
به گفته رئیس سازمان انتقال خون، انتقال پلاسما بین کشورها ممنوع می باشد و مقرارات بین المللی است که ما تابع این قوانین هستیم و نمی توانیم آنرا به کشورهای دیگر بفرستیم.
وی با اشاره به اینکه ایران تنها کشور اسلامی است که عضو شبکه بین المللی گروهای خونی نادر است، اظهار داشت: ما تابحال درخواستی از کشورها برای دریافت خون نداشتیم و هیچ کشوری هم از ما درخواست نداشته اما مراودات علمی در این حوزه ها وجود دارد.
رئیس سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه مردم نگران عوارض این روش درمانی نباشند، اظهار داشت: کمبود پلاسما یکی از چالش های مهم این روش درمانی است چونکه آنتی بادی ساخته شده در بدن به تدریج کاسته می شود ازاین رو نیاز است افراد واجد شرایط برای اهدا همکاری کنند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه وزیر بهداشت در مورد تولید واکسن کرونا خبرهایی را اعلام نموده اظهار داشت: در بین این همه نا امیدی اعلام یک خبر خوب می تواند حال مردم را عوض کند. با عنایت به این که تولید دارو، تجهیزات، روشهای درمانی، واکسن در کشور شروع شده و به این حوزه ورود پیدا کرده ایم لازم است که مردم را در این حوزه آگاه نماییم.
به گفته عشقی، تمام این اقدامات نه تنها در کشور بلکه در دنیا در حال بررسی است و دولتمردان این موضوعات را اطلاع می دهند که به مردم روحیه بدهند.

1399/04/14
16:49:38
5.0 / 5
2617
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد